luni, 30 martie 2009

Cum sa nu te ingrasi de Paste.


Caloriile de Paste: un stres pentru tine?
Te inspaimanta gandul ca vin sarbatorile de Paste deoarece, intotdeauna, apare problema kilogramelor in plus dupa ce consumi delicioasele prajituri si mancaruri sau traditionalele oua de Paste?

Tips-uri care sa te ajute in lupta cu caloriile

1. Dulciurile pregatite cu ocazia sarbatorilor de Paste nu trebuie consumate toata deodata, ci in portii mici, variate, pe toate durata acestei sarbatori.

2. Nu iti limita consumul de prajituri festive pe perioada sarbatorilor de Paste. Daca intreaga luna ai consumat deserturi, chiar crezi ca vei reusi sa consumi prajiturile festive in 2-3 zile? Iti poti proportiona delicatesele, astfel incat sa poti servi si persoanele venite in vizita, sa trimiti apropiatilor si sa iti mai si ramana in casa cateva dupa ce trece sarbatorile.

3. Pentru arderea caloriilor trebuie ca dupa fiecare masa sa mergi la o scurta plimbare, sau in cazul in care ai aparat de fitness acasa nu strica cateva minute de exercitii. Daca nici de sarbatori nu avem timp de exercitii, cand suntem libere, atunci cand?

Atentie: Cea mai buna perioada pentru arderea caloriilor sunt primele minute ale diminetii, inainte de micul dejun, pe stomacul gol.

4. Nu trebuie sa te simti vinovata sau sa te pedepsesti fiindca ai consumat prea multe dulciuri. Insa, intotdeauna, sa iti amintesti ca totul va fi bine daca exista limita si ca toate programele de alimentatie sanatoasa permit consumarea mancarurilor preferate o data pe saptamana.

5. Metabolismul trebuie sa lucreze la maxim, iar pentru ca acest lucru sa se intample:

* consuma 5-6 mici gustari pe zi, si nu 2-3 mese consistente;
* alimentele bogate in calorii, grasimi trebuie consumate in decursul unei zile, nu o portie mare la o singura masa si gata;
* exercitile cardio, mersul pe jos sau urcatul scarilor sunt numai cateva dintre exercitiile fizice care pot fi facute cu usurita.


6. Cu toate ca ai pregatit numai mancaruri alese nu trebuie sa uiti de garniturile cu legume si fructe sau de salate, deoarece aceastea contin fibre care ajuta la arderea caloriilor.

7. Bea cel putin 8 pahare cu apa in fiecare zi, hidratarea este esentiala pentru ca pielea ta sa ramana frumoasa si pentru ca sistemul digestiv sa lucreze cum trebuie.

8. Niciodata sa nu crezi tot ceea ce scrie pe etichetele alimentelor, deoarece pentru alimentatie echilibrata trebuie sa consumi din toate alimentele, insa portii mici si insotite cu ceva efort fizic. Asa ca de Paste te sfatuiesc sa iti faci toate poftele, dar nu uita de echilibrul metabolismului si consuma din toate cate putin.
de TopSanatate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates