marți, 24 martie 2009

Dieta cu socata


Socata (sau sucul de soc) este nu doar un suc natural si racoritor, ce mai nou este folosit cu mare succes in curele de slabire, pentru ca florile de soc favorizeaza eliminarea apei din tesuturi.
In plus, combate constipatia si ajuta procesul de digestie.

Cura cu socata te ajuta sa scapi de toxine si iti creste tonusul.

Ingrediente pentru suc:

* 1 kg de zahar sau miere

* 2-3 maini de flori de soc

* 4-5 lamai

* 8 l apa

* 1 varf de cutit de drojdie

Mod de preparare:

Zaharul se fierbe timp de 15 minute, cu 3 l apa si cu zeama de la o lamaie.

Apoi se pune intr-un borcan mare (de 10 l) completand restul cu apa rece, zeama de la celelalte lamai, coaja de la 1-2 lamai si florile de soc.

Pentru culoare, se caramelizeaza zaharul, (maro deschis) si cand se formeaza putina spuma deasupra, se stinge cu 1/2 l din lichidul respectiv.

Se lasa sa fiarba pana cand se topeste caramelul, apoi se adauga in borcan si se amesteca bine; borcanul se lasa acoperit cu un tifon, ca lichidul sa fermenteze 3-4 zile, amestecind cu lingura, de 3-4 ori pe zi.

Cu 10 g drojdie frecata cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza si, apoi, amestecata cu lichidul din borcan, sucul va fermenta mai repede, in 48 ore. Se poate consuma imediat, dupa ce a fost tinut la frigider. Fara drojdia de bere, numai cu drojdii salbatice, sucul va avea un gust mai placut si se va conserva mai bine.

In oricare varianta, dupa ce sucul a devenit putin sifonat, se strecoara prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata deasupra si se toarna in sticle care se vor astupa foarte bine.

Sticlele se tin la rece. Fara drojdie, sucul va fermenta mai lent, in circa doua saptamani; apoi, se poate consuma, cu o bautura alcoolizata. Cand se deschide sticla, sucul spumeaza ca o sampanie. Se poate pastra la rece 3-4 luni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates