marți, 24 martie 2009

Dieta mediteraneana

Etapa 1: intre 10 si 20 de zile (eliminarea kilogramelor)

Aceasta etapa presupune o interdictie totala la consumul de zahar, fructe, cartofi, orez, supe sau ciorbe, sucuri carbogazoase, prajeli, carne rosie, condimente.
In aceasta perioada se pot consuma: legume crude sau preparate prin fierbere, verdeturi, cereale, carne de pui sau peste, oua, nuci sau migdale adaugate in diferite salate de cruditati.
Salatele trebuie sa fie preparate numai cu ulei de masline!

Etapa 2: 30 de zile (stabilizare)

Se stie ca, dupa incheierea oricarui regim de slabire, organismul are tendinta de a acumula mult mai usor si rapid kilogramele eliminate, ba chiar si altele in plus. Pentru a-ti stabiliza greutatea si a-ti regla metabolismul, mentine interdictiile la consumul de alimente grase, rafinate sau la cele care contin preponderent carbohidrati.
Ai liber, in schimb, la fructe, indicate fiind in primul rand citricele, precum si alimentele bogate in vitamine si saruri minerale.

Etapa 3: un alt stil de viata (mentinere)

Iti sunt permise toate alimentele, insa moderatia trebuie sa caracterizeze toate mesele tale.
Exclude din meniu mancarea tip fast-food, precum si orice gustarele "la pachet" tip saratele, covrigei, pateuri, cornuri cu ciocolata sau alte delicii pline de calorii si chimicale si fara un real aport nutritiv.
Daca ai pofta de ceva dulce, este de preferat sa mananci o prajitura cu fructe, preparata in casa, sau o inghetata pregatita dupa o reteta traditionala.
Chimicalele afecteaza organismul in ansamblu sau si determina formarea celulitei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates