marți, 31 martie 2009

Dieta superstar


Toata lumea trebuie sa fi auzit de faimosul manechin Naomi Campbell, care la varsta de 27 de ani deja era una dintre figurile proeminente ale modei britanice prin faptul ca a fost primul model de culoare care a aparut pe copertele unor reviste de renume.

Dar oare cum reuseste aceasta, acum in varsta de 36 de ani, sa-si mentina silueta de invidiat? Ea a adoptat de mult timp dieta indicelui glicemic, ce presupune un anume echilibru in alimentatie. In urma unui consult de specialitate, Naomi a aflat ce alimente pot fi incluse in aceasta dieta.

Se poate observa ca acestea sunt grupate pe nivele ale indicelui glicemic si trebuie consumate echilibrat.
* Alimente cu indice glicemic ridicat: miere, cartofi, pastarnac, banane, unt, branza, paste, orez, biscuiti, frisca, prajituri, ciocolata, alune;
* Produse cu indice glicemic mediu: ananas, lapte de soia, ulei de floarea -soarelui, seminte de dovleac, capsuni, muesli, stafide;
* Alimente cu indice glicemic scazut: mere, caise, cirese, morcovi, spanac, broccoli, conopida, napi, susan, migdale, mei.

Toate aceste produse trebuie sa fie cosumate in alternanta, astfel:

* Alimentele cu indice glicemic ridicat ar trebui sa reprezinte mai putin de 15% din dieta.
* Produsele cu indice glicemic mediu sa se situeze undeva la 35%.
* Mancarurile ce au indice glicemic scazut trebuie sa se ridice cam la 50%.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates