sâmbătă, 28 martie 2009

Regim de slabire 30-50 ani


Introducere

Intre 30 si 50 ani se produc multe shimbari: viata in cuplu, sarcina si copiii, evenimente profesionale, socuri afective (uneori chiar un divort), fara a uita numeroasele regimuri incercate pana acum. Toate aceste evenimente din viata de adult isi lasa amprenta asupra siluetei tale.

Aceasta varsta coincide cu o perioada de stabilitate emotionala si personala. Te-ai saturat pana acum de curele de slabire restrictive si fanteziste, ale caror efecte pe termen lung sunt dezastruoase: organismul se adapteaza la aceste perioade de privare, astfel incat trebuie sa mananci tot mai putin pentru a mentine o greutate constanta.

In aceasta perioada, luarea in greutate nu este deloc de neglijat. Fara a te ingrijora inutil (este normal sa ai cu 5 kilograme mai mult), poti incerca sa-ti recapeti silueta, atunci cand situatia pare ca scapa de sub control.

Cauzele luarii in greutate:
Viata de cuplu
Profiti din plin de viata de cuplu, dar aceasta poate avea consecinte neplacute asupra siluetei tale. Sotul tau trebuie sa manance mai mult decat tine (in medie, necesarul este de 2400 cal pentru barbati si de 1800 pentru femei) si din pacate, ai tendinta sa concurezi cu el.

Sarcina si copiii
Dupa ce sarcina si-a lasat amprenta asupra siluetei tale, in prezent frigiderul tau este plin de bunatati pentru copiii tai. Cu atatea tentatii in jurul tau, este foarte greu sa rezisti.

Regimurile de slabire irealiste
Ai incercat orice pentru a scapa de cele cateva kilograme in plus: regimuri cu proteine, supa de varza, substituenti alimentari, etc. Desigur, ai slabit putin, dar ai pus imediat kilogramele inapoi si chiar ai mai adaugat cateva.

Atuurile varstei:
Stii ce este important pentru tine si in timp, ai invatat sa-ti controlezi comportamentul alimentar.

Sfaturi

Adopta o alimentatie echilibrata
Desi cunosti principiile unei alimentatii echilibrate, ti se intampla sa nu le poti aplica zilnic. Totusi, o viata activa nu este neaparat incompatibila cu bucuria de a avea silueta dorita. Primul pas este planificarea in detaliu a meselor, acordandu-ti suficient timp pentru a lua zilnic un mic dejun consistent. Astfel, vei reusi sa dai jos fara prea mult efort 2-3 kilograme.

Mananca cu moderatie
Nu incerca sa mananci la fel de mult ca sotul sau copiii tai: necesitatile lor nutritionale sunt mult mai ridicate decat ale tale. Poti sa te rasfeti din cand in cand, dar avand grija de silueta (paine integrala si piure de fructe, de exemplu).

Nu suprima fainoasele din alimentatia ta
Contrar parerii generale, fainoasele nu contin foarte multe calorii; de exemplu, 50 g de paine au 125 cal, la fel ca 125 g de orez. In plus, aceste alimente au proprietatea de a potoli rapid foamea. De aceea, el trebuie incluse in dieta zilnica, la fiecare masa, dar in cantitati mici (si direct proportional cu activitatea fizica).

Nu renunta complet la lipide
Ti s-a spus de nenumarate ori ca lipidele au multe calorii (10 g unt au 75 cal, iar 10 g ulei -90 cal) si ca aportul alimentar bogat in grasimi este un factor de risc cardiovascular. Dar nici eliminarea completa a lipidelor din dieta nu este o solutie. Renuntand la ulei, ne privam si de aportul de acizi grasi nesaturati, care au un rol important in sanatatea celulelor nervoase si a pielii. Renuntarea la unt si alegerea exclusiva a produselor lactate degresate duce la carenta de vitamina A si D, furnizate de grasimile din lapte. Deci, consuma zilnic 10 g unt si 10 g ulei.

Consuma suficiente lactate
Pentru a avea oase solide si a reduce riscurile de osteoporoza, adultii trebuie sa consume in medie 1200 mg calciu pe zi. Pentru aceasta, este foarte important sa consume zilnic 3, 4 produse lactate, la alegere intre: lapte, iaurt, branzeturi. Cu sau grasimi, lactatele sunt la fel de bogate in calciu.

Meniul pentru 30 si 40 ani

Atentie, alimentele scrise cu italice sunt permise doar 1 data pe saptamana.


Micul dejun:
1 iaurt natural fara grasimi sau 150 ml lapte degresat; 60 g paine sau 1 croissant; 10 g unt; 1 lingura de dulceata

Pranz:
40 g ton (fara sos) sau 1 ou sau 50 g mezeluri;
150 g legume preparate si/sau crude
150 g fainoase preparate
10 ml ulei de masline (2 linguri)
1 iaurt fara grasimi
1 fruct
sau
1 prajitura

Cina

250 ml supa de legume sau 100 g cruditati
150 mg fainoase
60 ml smantana (15% grasime) sau 10 g (2 linguri) ulei
150 g peste sau 130 g carne slaba
40 g paine
30 g branza
1 fruct
sau
1 inghetata

1 comentarii:

Anonim spunea...

If you desire to take much from this article then you have to apply these techniques to your won website.
Also visit my website ; diet plans for women

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates