marți, 31 martie 2009


***slabiti mancand la ora potrivita

In sfarsit un regim care iti da voie sa mananci absolut tot ce vre - fructe uscate, branzeturi, inclusiv dulciuri! Insa numai la ora potrivita!
Cronobiologia alimentara studiaza cum ritmul nostru biologic influenteaza modul de utilizare al alimentelor pe parcursul unei zile. A fost demonstrat, de exemplu, ca la copii zaharurile rapid absorbite la micul dejun cresc atentia, iar daca sunt consumate la pranz o scad.
Se stie, de asemenea, ca nutrientii alimentari nu se absorb la fel in diferite momente ale zilei, astfel: grasimile ingerate seara sunt stocate, dar daca sunt consumate dimineata sunt utilizate ca sursa de energie. De asemenea, se stie ca pentru o buna digestie trebuie respectate cele trei sau patru ore intre mese.
Un fapt foarte cunoscut este si acela ca daca mancam foarte repede si fara sa mestecam prea bine, vom manca mai mult la o masa pentru a avea senzatia de saturatie.

Principiul pe care se bazeaza regimul creat de medicul Simon Delabos este urmatorul: corpul uman functioneaza dupa un ritm propriu si trebuie sa tinem seama de necesitatile lui naturale care variaza pe durata unei zile.

Dieta hipocalorica ce ofera o foarte mare libertate, putand fi consumate absolut toate alimentele, regimul Crono, are din ce in ce mai multi adepti. Principala conditie este sa mancam la ora potrivita. Este de preferat sa mancam mai mult dimineata si la pranz, pentru ca seara grasimile sunt stocate mai usor. Daca vom urma acest regim se consuma in jur de 1400-1500 kcalorii pe zi. Acest lucru permite scaderea in greutate, mai repede pentru barbati, si putin mai greu pentru femei. Daca il urmam, regimul ne poate impune o schimbare radicala a obiceiurilor alimentare.

Micul dejun
Fiind cea mai importanta masa din zi, trebuie sa fie o baza nutritionala solida: 100 g branza, 70 g paine, 20 g unt si o bautura necalorica fara zahar (ceai, infuzie plante).

Masa de pranz
Trebuie sa contina o cantitate apreciabila de proteine. Trebuie consumata carne alba de pasare, pregatita la gratar si cu garnitura (salata mixta sau orez).
Nu uitati! Fara aperitiv, paine sau desert.
Gustare usoara intre pranz si cina
Trebuie sa luati o gustare tonica, cu cel putin 4 ore inainte de cina si trebuie sa contina fructe proaspete sau un suc de fructe.

Cina
Trebuie sa contina, la fel ca si pranzul, un singur fel de mancare si amintiti-va: fara paine si desert! Mancati peste si un bol de legume verzi.

Contraindicatii:
Nu urmati acest regim daca aveti probleme cardiovasculare, si daca aveti colesterolul ridicat inlocuiti untul cu margarina.

Avantaje:
Un avantaj al regimului este faptul ca suprima "rontaiturile" dintre mese si se pierd astfel 2-3 kilograme in scurt timp.Daca mancam zilnic la aceeasi ora se reduce cu o patrime efortul organismului, care va fi gata mai repede pentru digestie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates