sâmbătă, 28 martie 2009

Regimul de slabire dupa nastere


Desi nasterea unui copil este o experienta minunata, toate femeile vor sa isi recapate silueta dinainte de sarcina cat mai repede posibil. Cea mai buna cale de a realiza acest lucru este gasirea unui echilibru intre ingrijirea bebelusului si ingrijirea propriului corp.

Cea mai mare problema cu care se confrunta femeile dupa nasterea este lipsa de timp. Intre alaptare, schimbarea scutecelor bebelusului si incercarea de a se odihni cateva ore, femeile gasesc cu greu timp pentru efectuarea de exercitii fizice. Dar, greutatea corporala este determinata doar de doi factori: sport si dieta (pentru persoanele care nu sufera de nicio afectiune). De aceea, este important sa iti acorzi cel putin o ora pe zi pentru sport. Tinand cont ca in ultimele luni ai fost inactiva, reluarea activitatii fizice trebuie sa se faca incet.

Al doilea ingredient esential in regimul de slabire este dieta. Daca in timpul sarcinii iti puteai permite sa mananci orice, acest lucru nu mai este valabil si dupa nastere. Unele mamici continua sa “rontaie” intre mese, reusind astfel sa se ingrase tot mai mult. Cheia reusitei este adoptarea unei diete sanatoase: renunta la alimentele fara valoare nutritiva si consuma cat mai multe fructe si legume. Acestea iti vor furniza energia necesara pentru redobandirea energiei. Hidratarea joaca de asemenea un rol deosebit de important, in special in refacerea pielii.


Sfaturi pentru slabirea dupa nastere:

1.Bea cel putin 10 -12 pahare de apa pe zi. Renunta la bauturile care contin zahar in favoarea apei, la care poti adauga putina zeama de lamaie. Acesta este un mod usor de a taia sute de calorii pe zi.
2.Ia gustari sanatoase din struguri, nuci, morcovi, cereale.
3.Alege sortimentele de carne slaba.
4.Consuma cereale integrale.
5.Rezista tentatiei de a cumpara produse de tip fast food.
6.Imediat ce te simti in stare, poti incepe sa faci sport.
7.Descopera metode usoare de a creste activitatea fizica – parcheaza la distanta de supermarket, urca pe scari si nu cu liftul.
8.Alapteaza la san! Alaptarea arde 500 calorii pe zi, deci cu cat alaptezi mai mult timp, cu atat arzi mai multe calorii.
9.Evita dietele drastice -iti pot pune sanatatea in pericol si in mod sigur nu vor functiona.
10.Acorda-i organismului timp sa se refaca. Cele mai multe mamici ajung la greutatea dinaintea nasterii dupa 8 -12 luni. Nu uita ca aceste kilograme in plus au aparut intr-un interval de 9 luni si ca trebuie sa-ti acorzi la fel de mult timp pentru a scapa de ele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates