marți, 31 martie 2009

Reguli de dieta pentru weekend

Te-ai luptat cu dieta toata saptamana si weekendul iti da peste cap planurile? Iata cum poti sa renunti la dieta in weekend si totusi sa nu te ingrasi. Respecta cateva reguli simple!
Unul dintre motivele principale care duce la esecul unui regim este impactul psihologic al restrictiei permanente. Neplacerile cauzate de evitarea participarii la petreceri sau alte evenimente speciale unde se servesc alimente „interzise” pot fi la fel de frustrante. Poti ajunge sa “plonjezi” in toate acele alimente pe care le-ai evitat. Permitandu-ti indulgente ocazionale si uitand de sentimentele de privatiune pe care le asociezi in mod normal cu o dieta poti evita capcana yo-yo. O pauza de la dieta in fiecare weekend te va mentine motivat in celelalte 5 zile din saptamana. Tousi, nu abuza in aceste doua zile, deoarece kilogramele nu vor intarzia sa apara.
Mananca doar cat sa-ti potolesti foamea
In weekend pericolul de a manca mai mult decat iti este foame se datoreaza in principal timpului liber. Pot exista momente in care sa apara foamea emotionala.
Invata sa o deosebesti de foamea fizica pana nu este prea tarziu.
Pune-ti urmatoarele intrebari:
Chiar tanjesc dupa acel aliment?

Foamea emotionala este in general legata de anumite alimente, si anume de cele sarate, dulci sau grase, deoarece acestea creeaza in creierul nostru niste substante chimice care ne fac sa ne simtim mai fericiti, mai energici sau mai relaxati. Numai ca efectul este momentan si nevoia emotionala va persista. Incearca sa identifici problema care necesita rezolvare si gaseste o solutie, dar nu cu ajutorul alimentelor. Suna un prieten daca esti stresat sau incepe un nou proiect daca esti plictisit.

Cat de repede se instaleaza foamea?

Foamea fizica apare ca un proces gradual, in timp ce foamea emotionala ne loveste brusc, de acest lucru responsabil nu este stomacul, ci psihicul.
Fa tot posibilul pentru a-ti distrage atentia pana ce pofta de sarat sau dulce trece.

* Cum ma voi simti dupa ce mananc ?

Ironia alimentatiei ca urmare a unei nevoi emotionale este ca dupa ce vei termina, te vei simti mai rau. Gandeste-te la cum te vei simti dupa ce termini de mancat.

Bucura-te de ocaziile speciale cu moderatie
Stim foarte bine ca tot ce-i bun ingrasa, asa ca mare atentie la volumul de alimente pe care-l mananci. Verifica etichetele pentru sugestiile de portionare sau foloseste mana pentru ghidaj: o portie de proteine, cum ar fi carnea, sau carbohidratii, cum ar fi orezul sau pastele, ar trebui sa fie de dimensiunea unui pumn, iar o portie de branza, de marimea degetului mare. Invata sa asculti semnalele de satietate ale organismului. Serveste-te cu doar jumatate din cat crezi ca ai nevoie, iar dupa fiecare inghititura intreaba-te daca e destul.

Gaseste-ti echilibrul
Nu trebuie sa iti interzici chipsurile sau ciocolata daca intr-adevar asta iti doresti, dar asigura-te ca le echilibrezi cu mancare sanataoasa. Secretul in a te bucura de alimentele de care ti-e pofta fara sa te ingrasi consta in completarea mesei cu alimente sanatoase.

Fa miscare!
Exercitiile fizice ar trebui sa faca parte dintr-un stil de viata sanatos. Acestea te ajuta sa iti mentii inima si plamanii intr-o stare buna, te binedispun, nemaivorbind de accelerarea vitezei de scadere in greutate. Ideal ar fi sa gasesti modalitati placute de a te mentine activ. Sunt indicate cel putin 30 de minute de activitate fizica placuta in fiecare zi din weekend sau o sesiune de 60 de minute.
Dupa un weekend petrecut facand activitatile care iti plac si savurand mancarea dupa care tanjesti, vei incepe dimineata de luni mai motivat ca niciodata.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Excellent website. Plenty of useful information
here. I'm sending it to several friends ans also sharing in delicious. And certainly, thank you for your sweat!

My website diet plans that work fast

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates