marți, 31 martie 2009


Programul Stroller Strides ajuta sarcina, dar elimina si kilogramele

Cele care au fost mamici stiu deja, iar cele care sunt in curs sa devina vor afla ca sarcina mult dorita nu vine singura, ci cu cateva kilograme in plus. Oare cum le pot evita, mai ales ca urmarea unei diete e strict interzisa? Simplu, daca restrictiile alimentare nu sunt benefice, influentand negativ dezvoltarea fatului, miscarea nu este! Invata, alaturi de noi, secretele programului Stroller Strides, cel care te scapa de neplacerile suferite de fiecare gravida.

Gravidele iau in greutate, in medie, cam 15 kilograme, iar revenirea la greutatea optima este dificila dupa nastere. De aceea este important sa faca exercitii inca din primele luni de sarcina, e de parere antrenorul de fitness Razvan Florin Sindelaru. In ce priveste recuperarea post-natala, ea incepe la 6-8 saptamani, prin exercitii usoare. Dupa o nastere prin cezariana, recuperarea incepe mai tarziu, dupa circa sase luni.

Travaliu scurt si nedureros
Mentinerea unui tonus fizic si psihic bun usureaza atat sarcina, cat si nasterea. Acest lucru s-a impus in dauna celei conform careia femeia gravida trebuie sa se odihneasca mult, sa doarma si sa manance cat pentru doi. Programul acesta le ajuta pe femei sa-si pastreze frumusetea si in timpul sarcinii, a precizat antrenorul Razvan Florin Sindelaru. El a completat ca regimul fizic Stroller Strides reprezinta, de fapt, o pregatire a gravidei pentru a pastra autocontrolul. In plus, el o ajuta sa aiba un travaliu mai scurt si mai putin dureros, dar scade si riscul de rupturi la nivelul perineului ori al aparitiei hemoroizilor.

Scapa de drumul pana la sala!
Pentru a evita drumul pana la sala, mai ales in ultimele luni de sarcina, cand deplasarea gravidei este mai dificila, afla ca poti efectua exercitiile S.S. la tine acasa, fara antrenor. Nu trebuie sa uiti insa faptul ca exercitiile fizice sunt diferite in functie de cele trei perioade ale sarcinii:
Trimestrul I – pentru aceste gravide, exercitiile sunt usoare si constau in intinderi si ridicari lente din pozitia de culcat. Simultan, se efectueaza exercitii de inspirare si expirare. Totodata, cu picioarele desfacute si cu partea dorsala pe podea se apleaca corpul spre dreapta si spre stanga, in timp ce mainile ating genunchiul piciorului respectiv. Ramanand in aceeasi pozitie, pe podea, indoaie pe rand genunchii catre interior, in trei reprize, a cate zece fiecare. Miscarile in forta sunt interzise, deoarece exista riscul de avort. Exercitiile se fac in sedinte de maximum 45 de minute, cate trei pe saptamana;
Trimestrul II – sunt indicate exercitiile care intaresc musculatura pelvi-perineala, abdominala si a feselor. Important este ca, in timpul sedintelor fizice, ce au o durata de 20-30 de minute, cate doua pe saptamana, sa-ti masori permanent pulsul si tensiunea arteriala. In cazul in care ele sunt mari, intinde-te pe spate si fa exercitii de respiratie, renuntand in acea saptamana la restul sedintelor. Exercitiile trebuie sa cuprinda genuflexiuni, cu miscari lente. In plus, in pozitia de sezut, cu talpile picioarelor lipite una de alta, balanseaza-le in sus si in jos, incercand sa atingi cu genunchii podeaua;
Trimestrul III – exercitiile se efectueaza de doua ori pe saptamana, in sedinte de maximum 15 minute, iar miscarile sunt extrem de lente. Astfel, cu genunchii si mainile pe podea se arcuieste spatele si se revine apoi la pozitia dreapta a spatelui sau asezata intr-o parte, in pat, cu mainile sprijinite in fata corpul, se ridica pe rand piciorul drept, apoi se schimba pozitia pentru ridicarea piciorului stang.

Text: Cosmin Anghel
Consultant: Razvan Florin Sindelaru,
antrenor de fitness

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates