marți, 31 martie 2009

Vrei sa fii mai sanatoasa?



1. Inlocuieste zaharul cu miere sau cu indulcitori. Mare parte din succesul regimului tau de slabire depinde de cantitatea de zahar din alimentatie.

2. Bea o cana de ceai verde, in locul cestii de cafea. Este un bun energizant, iti trezeste creierul pentru o noua zi de lucru. In plus, e bogat in antioxidanti si nu-ti afecteaza inima.

3. In locul bauturilor acidulate, consuma cat mai multe sucuri naturale. Sunt mai sanatoase si, daca nu au adaos de zahar, chiar contribuie la pierderea in greutate.

4. Racoritoarele carbogazoase de pe piata sunt inamicele siluetei tale. Bea in locul lor apa plata cu lamaie - te hidrateaza si iti satisface mai bine setea.

5. Dependenta de prajituri si tort? Inlocuieste desertul cu fructe dulci (smochine, banane, stafide, cirese, struguri). Au mai putine calorii si, in loc de zahar, au fructoza.

6. Inlocuieste semintele prajite cu migdale, alune, nuci sau seminte crude. Toate contin grasimi nesaturate, bune pentru inima; prin prajire, semintele dau compusi toxici.

7. Pestele poate inlocui cu mare succes carnea de porc. Este bogat in proteine si grasimi nesaturate (cele bune!), inclusiv Omega 3, pe cand carnea grasa poate imbolnavi inima.

8. Esti fan sandvisuri? Inlocuieste branza cu felii de rosii. Se combina mai bine cu mezelurile si au mai putine calorii.

9. Painea alba si pastele din faina rafinata contin fibre si vitamine, dar au destule calorii. Inlocuieste-le cu produse din faina integrala si alege orezul brun in locul celui alb.

10. Inlocuieste dressing-ul pentru salata cu zeama de lamaie, de portocala si ulei de masline. Sosurile pentru salata contin foarte multe calorii si ingrasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates