marți, 31 martie 2009


Vrei sa slabiti si ideea unui timp indelungat de lipsuri va descurajaza. Atunci alegeti un regim de scurta durata, care numara fiecare calorie, bogat in proteine, fibre alimentare si sarac in lipide. Cele trei etape sunt gandite astfel incat sa obisnuiasca corpul cu un regim caloric scazut.

Prima etapa (1200-1300 de calorii)
Mic dejun: O ceasca de cafea sau zahar fara ceai, 150 ml de lapte, 60 g de paine dietetica (facuta din cereale complete); 5 g margarina vegetala; 1 mar de 150 g. Analiza nutritionala a acestui mic dejun ne arata ca ati consumat: 10 g protide, 8 g lipide, 57 g glucide, adica 350 de calorii.
Pranzul: 150 g de legume fierte (legumele le alegeti dumneavoastra) si o salata mixta din 250 g rosii crude, 200 g castraveti, 1 ou fiert tare, doua felii de peste fiert (70 g), 5 g ulei de masline, otet, putina sare, piper. Mai adaugati 60 g paine dietetica si un iaurt natural. La acest pranz ati mancat 25 g protide, 20 g lipide, 70 g glucide, adica 560 de calorii.
Cina: 100 g de salata verde cu 5 g ulei de nuci, otet sare si piper; 100 g de peste fript; 200 g de dovlecei inabusiti; 60 g de paine dietetica; 20 g de branza alba; 1 kiwi. Ati consumat: 25 g protide, 10 g lipide, 46 g glucide, ceea ce inseamna 380 de calorii.
In concluzie aportul energetic al acestei zile a fost de 1290 de calorii.
Acest regim il tineti si a doua zi inlocuind pestele cu o cantitate egala de piept de pui.



A doua etapa (1400-1500 calorii)
Micul dejun: O ceasca de cafea sau ceai fara zahar; 150 ml de lapte; 60 g paine dietetica 5 g margarina vegetala; o jumatate de grapefruit. Ati consumat: 10 g protide, 8 g lipide, 53 g glucide, in total 350 de calorii.
Pranz: 150 g sparanghel cu 5 g ulei de masline, otet, sare si piper; 200 g spanac fiert; 150 g orez fiert; 100 g carne de vita fripta, 60 g paine dietetica, un iaurt. Ati consumat: 50 g protide, 10 g lipide, 85 g glucide, in total 625 de calorii.
Cina: 100 g de conopida fiarta si 200 g ciuperci conservate cu 5 g ulei de nuci, otet sare si piper; 100 g pulpa de pui fiarta; 30 g cascaval; 60 g paine dietetica, 125 g capsuni. Ati consumat: 40 g protide, 16 g lipide, 45 g glucide adica 450 de calorii.

In total in aceasta zi ati consumat 1425 de calorii.

A doua zi puteti schimba cele 200 de g de spanac cu o cantitate similara de urzici iar orezul il puteti inlocui cu fulgi de grau germinat.

Etapa a treia (1600-1700 calorii)
Micul dejun: O ceasca de cafea sau ceai fara zahar; 150 ml lapte; 60 g paine dietetica, 5 g margarina vegetala, 1 banana. Ati consumat: 11 g protide, 8 g lipide, 64 g glucide, in total 375 de calorii.
Pranz: 100 g sfecla fiarta cu 5 g ulei de nuci, otet, sare, piper; 100 g carne de vaca fiarta cu 250 g de rosii fierte; 60 g paine dietetica; 30 g de cascaval; 2 pere. Ati consumat 38 g protide, 24 g lipide, 72 g glucide adica 660 de calorii.
Cina: 100 g de morcovi rasi cu 5 g ulei de masline, otet, sare, piper; 200 g de mazare verde; 150 g cartofi fierti; 100 g friptura de porc; 60 g paine dietetica; 100 g branza alba. Ati consumat : 47 g protide, 11 g lipide, 75 g glucide, adica 590 de calorii.

In total in aceasta zi aportul energetic a fost de 1633 de calorii.

La sfarsitul saptamanii puteti manca normal, fara excese. Pentru ca aveti mai mult timp liber, veti face cel putin 15 minute de alergare sau o ora de mers pe jos. Daca rezultatele dupa prima saptamana nu sunt satisfacatoare, repeteti regimul timp de înca o saptamana.


Dr. Nicoleta Rucar,
dietetician

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates