vineri, 8 mai 2009

Cura de diuretice

Este o datorie pentru noi de a nu lasa trupul sa-si piarda forma sa firesca luand proportii. Nici nu putem banui cat de schimbate ne sunt trasaturile cand volumul nostru creste. Uneori ramanem consternate cand intalnim unele prietene sau colege care sunt aproape de nerecunoscut sub stratul de grasime, aspect de care de cele mai multe ori nu sunt constiente, minimalizandu-l.

Nu trebuie sa ne pierdem simtul masurii si al echilibrului, nu castigam nimic. Trebuie sa avem un simt critic pentru noi si sa nu ne lasam prada ispitelor.

Va trebui sa fim cu atentie marita asupra liniei trupului nostru; pentru aceasta ne vom cantari cat mai des.Chiar daca in perioada sarbatorilor am facut abuzuri alimentare, odata intrate in normal se va face totul pentru o dezintoxicare generala, reducand dulciurile si grasimile si evitand conservele, branzeturile fermentate, condimentele, acriturile, etc. Se vor consuma legume, fructe, salate. Se va face multa miscare in aer liber, aerobic, gimnastica.

Daca nu reusim, va trebui sa cerem sprijinul medicului si sa incepem o cura de slabire. Este necesar sa depistam intai cauza care ar putea fi de ordin intern ca: glandele endocrine, deranjamentele nervoase sau o alimentatie nerationala.

Se va pune accentul in aceasta cura pe o alimentatie hipocalorica conjugata cu bai de abur, de plante, sauna, impachetari de parafina, gimnastica speciala.Deoarece fiecare organism reactioneaza dupa constructia si arderile sale, metoda de slabire va fi personala, supravegheata de medic si in raport cu varsta si greutatea, fara a se mai apela la formule tip.

Exista mai multe metode de slabire prin provocarea pierderii greutatii:

- Prima ar fi o marire fortata a diurezei, printr-un consum mare de diuretice, care ajuta la scaderea greutatii prin deshidratare.
- A doua metoda se bazeaza pe consumul de extracte tiroidiene.
- A treia metoda vizeaza slabirea muschilor, reducand astfel volumul si greutatea. Ea determina topirea grasimii.

Prima metoda nu este recomandabila deoarece prin cura de diuretice organismul deshidratandu-se isi pierde sarea si potasiul, ceea ce determina o retinere a apei in tesuturi cu urmari neplacute. Odata cu pierderile de minerale, organismul este socat, se dezechilibreaza si apar ameteli, crampe, greturi, si tulburari in functiile organelor interne. Deshidratarea se reflecta in epiderma care nu mai are un tesut conjuctiv ferm si astfel ea se rideaza.

Slabirea cu ajutorul extractelor tiroidiene pe cale orala, poate da tulburari endocrine grave ca: boli de inima, insomnii, ptoze ale organelor prin slabirea muschilor.

Ramane doar a treia metoda, mai de durata, dar mai eficienta, fara sa tulbure intreg organismul intern. Slabirea se va face treptat printr-o scadere a grasimii in etape, pentru a nu provoca o scadere brusca a muschilor neacomodati, datorita micsorarii stratului de grasime, strat pe care isi mentine forma in tesutul conjunctiv. Aceasta se va obtine printr-o alimentatie corelata cu varsta, stiut fiind ca la o varsta mai inaintata caloriile vor fi reduse, iar regimul diuretic va avea un minim caloric necesar din proteine, glucide, saruri minerale si vitamine si foarte putine grasimi (lipide).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates