vineri, 8 mai 2009

Dietele si pielea sanatoasa

Intre regimul alimentar si sanatatea si frumusetea pielii exista o legatura directa.
Aceasta nu inseamna ca exista alimente sau leacuri miraculoase, care ne garanteaza un ten frumos si sanatos, ci ca o dieta bine echilibrata, care tine seama de imperativele sanatatii, va contribui intr-o masura importanta la mentinerea tineretii tenului vostru.

O piele frumoasa depinde de o dieta compusa din alimente ce tin de cele trei mari grupe nutritive, proteine, carbohidrate si grasimi, precum si de substante care ajuta la procesul lor de asimilare, precum vitaminele si mineralele.In timpul in care urmati o cura de slabire, este necesar sa urmati si un program de gimnastica, pentru a asigura, in special pentru fata si gat, elasticitatea si tonusul muschilor si tesuturilor lipsite de pernuta bulelor de grasime.

1..Introduceti un program zilnic de exercitii isometrice pentru fata si gat. In afara faptului ca mentine flexibilitatea muschilor, programul respectiv aduce un flux viguros de sange si oxigen in celulele pielii, asigurandu-le hrana.

2...Faceti un dus rece, in fiecare zi, chiar daca acesta dureaza doar cateva secunde si lasati apa sa curga pe fata voastra. Iar daca dusurile reci nu va sunt agreabile, vaporizati pe fata o lotiune rece, care sa contina jumatate apa si jumatate solutie astringenta. Aceste va avea un efect stimulant asupra fibrelor de colagen si elastina, care mentin pielea ferma si elastica.

3... Infasurati o lingura plata de lemn cu vata inmuiata intr-o lotiune foarte rece, compusa din jumatate ceai concentrat de petale de trandafir, un sfert cu apa de colonie si un sfert de ceai concentrat de levantica. Incepeti apoi sa loviti usor pielea, cu miscari scurte pe intreaga suprafata a gatului si a fetei.

4... Seara, cand aplicati tratamentul cu crema de noapte, masati-va fata in felul urmator. Cu ajutorul degetului mijlociu si al inelarului, prindeti, ca intr-un ciupit, pielea din zonele cele mai apropiate de partea de sus a obrajilor. Rotiti pielea prinsa de degete, cu miscari de masaj, pe intreaga fata si pe gat.

Daca scopul dietei alimentare este menit sa va faca sa pierdeti 10-15 kg, chiar daca acest lucru se petrece intr-o perioada lunga de timp, acest program merita efortul pentru a avea in vedere tratamentele si exercitiile menite sa va ajute la mentinerea elasticitatii pielii.

In momentul in care elastina si colagenul isi pierd elasticitatea, este foarte greu sa le mai recupereze vreodata.Desi un regim de slabire este departe de a fi o placere, daca el va ajuta sa va
recastigati silueta si sa va mentineti sanatatea si frumusetea pielii si, mai ales, respectul de sine, atunci trebuie sa recunoasteti ca merita sa faceti orice efort.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates