vineri, 8 mai 2009

Vitaminele si importanta lor

Iata acum cateva din cele mai importante vitamine, rolul lor si alimentele unde pot fi gasite:

Vitamina A se gaseste in produsele lactate, fructele citrice, legumele verzi si in morcovi. Ea ne ajuta sa depasim uscarea extrema a pielii si este un factor important pentru vindecarea arsurilor.

Vitamina A este folosita cu rezultate excelente, in doze mari, pentru vindecarea de acnee si pentru atenuarea ridurilor.

Vitamina B complex contine B1, B2, B6, B12 si multe altele. Ficatul, drojdia, toate grauntele si legumele cu frunze late sunt surse foarte bune pentru vitaminele B complex care sunt adesea intalnite impreuna. Prezenta lor imbunatateste functionarea sistemului nervos al pielii ca si functiile inimii si ficatului. Lipsa vitaminei B poate produce perturbari serioase ale pielii.

Vitamina E se gaseste in germenii de grau si in legumele verzi cu frunze mari si ajuta la vindecarea inflamatiilor, ranilor si leziunilor pielii. Este utilizata in cremele de noapte, mai ales cele destinate sa revitalizeze pielea imbatranita.

Vitamina K, intalnita in legumele cu frunze verzi mari, in rosii si ficat, ajuta la coagularea sangelui si ofera un ajutor nepretuit in tratamentul tulburarilor pielii, cum ar fi eczemele si dermatita, asa cum se intampla, de altfel si cu vitamina F.

Vitamina H este utila pentru echilibrul celular al pielii si repararea tesuturilor corpului. Este intalnita in drojdia de bere, in alune si ficatul de vaca.

Vitamina P este importanta pentru mentinerea tonusului si permeabilitatea peretilor vaselor capilare, evitand spargerea lor. Este mai bine asimilata de corp, daca este asociata cu vitamina C (fructele citrice).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates