joi, 30 iulie 2009

O varianta de regim care da rezultate rapide reprezinta dietele de o zi.Ele sunt indicate pentru cei care vor sa piarda rapid 2-3 kg.Avantajul major al acestor diete este faptul ca ele spala corpul de toxine si elimina depunerile de lichide din organism.In acelasi timp sunt recomandate si pentru reglarea activitatii intestinului gros.

Ziua de fructe:puteti manca in jur de 1-1,5 kg de fructe, dar impartite in portii mici.Nu conteaza daca alegeti un singur soi sau varietati diferite, important este sa nu va bazati pe banane.Va recomand grapefruit,portocale,mandarine,mere,pere,kiwi.

Ziua de orez: mancati 3 portii de orez fiert pe zi (150 gr).Orezul vi-l puteti prepara pilaf, cu multe verdeturi si cu un pic de vegeta ca sa dati gust.Daca vi se pare prea fad puteti incerca sa-l mancati cu putin cascaval ras pe deasupra.

Ziua de lapte:beti pe durata intregii zile numai lapte.maximum trei litri.Daca nu suportati laptele il puteti inlocui cu chefir, lapte acru sau iaurt.

Ziua de sucuri: reprezinta o incercare mai dificila pentru vointa voastra, pentru ca nu aveti voie sa beti decat sucuri naturale, de fructe sau legume.Puteti adauga ceai cafea si apa minerala.

Ziua de legume: Mancati urmatoarele legume sub forma de salata de cruditati sau fierte:sfecla rosie, conopida sau brocoli, morcovi,varza.Salatele le puteti pregati cu suc de lamaie sau iaurt.

De retinut.
Pentru ca dieta sa dea rezultate trebuie sa respectati urm reguli:
- zilnic 2-3 litri de apa minerala,ceai de plante fara zahar.
- cafea maxim 1-2 cani pe zi
Cine reuseste sa tina o saptamana intreaga de dieta va scapa cu usurinta de 4-5 kilograme. Dar asta cu conditia sa nu trisati.

Succes.Nu veti regreta atunci cand va veti urca pe cantar.
Asteptam comentariile dumeneavoastra.

Dieta urmatoare va permite sa slabiti 3 kilograme in 4 zile daca o veti respecta cu strictete.Alimentele permise se vor consuma la intervale de doua ore pentru a obliga organismul sa se accelereze si pentru a determina arderea grasimilor.Mesele dese destul de consistente pe care vi le propune urmatorul regim de slabire va vor ajuta sa nu va simtiti slabite si sa nu va fie foame.

  • Puteti demara regimul de la ora 8(sau la ce ora a diminetii doriti) cu prima masa care consta doar intr-o ceasca de cafea cu foarte putin zaharsau indulcita cu zaharina.
  • La ora 10 trebuie sa mancati un ou fiert moale
  • la ora 12 o lingura de stafide
  • la ora 14 trei felii de parizer si doua felii de paine prajita(atentie la grasimi),doua rosii de marime medie sau 250-300 suc de rosii
  • la ora 16 doua mere de marime medie
  • iar la ora 18, 200-250 gr. branza de vaci
Pentru ca regimul sa fie eficient nu se va consuma nimic inafara alimentelor prevazute dar se va bea multa,multa apa, de preferinta minerala.


Daca simti ca ai exagerat cu inghetata si fustele nu te mai cuprind regimul de mai jos este o solutie pentru tine.Un regim in zig-zag care te va ajuta sa nu te plictisesti si sa pierzi minim 3 kg.Trebuie sa ai doar putina vointa si cum totul depinde de tine iata solutia.

Luni:250gr orez fiert impartit in 4-5 mese pe zi
Marti:250 gr carne fiarta sau prajita (vitel sau pui)
Miercuri: 1 kg de fructe proaspete fara adaos de zahar
Joi: 500 gr de peste
Vineri: 1 kg de legume verzi transformate in salate sau fierte in aburi
Sambata:6 oua fierte, preparate in omleta sau ochiuri
Duminica:800 de grame branza de vaci.

Succes!!Asteptam comentariile dumneavoastra.


Esti la cura si vrei sa incerci ceva nou?Iti prezentam cele mai bune cocteiluri hipocalorice pe baza de lapte.

Avococteil - pentru relaxare
Se taie in jumatati un fruct de avocado si se desprinde pulpa de pe sambure si de pe coaja.Se stropeste imediat cu suc de lamaie verde si se adauga 150 ml de lapte batut.Se mixeaza si se orneaza cu rondele de ceapa verde.150 kcal.

Shake de lamaie - pentru imunitate.
Pentru 2 pahare , se taie felii subtiri de lamaie.Se paseaza doua portii de inghetata de lamaie cu 400 ml iaurt de baut, 2 linguri de sirop de lamaie si o lingura de zahar.Se toarna in doua pahare inalte cate putin shake apoi se aseaza felii de lamaie si din nou shake.200kcal.

Cocteil de iaurt cu afine - fitness drink
Se paseaza 200g afine cu 2 linguri de miere si 500 lapte batut.Se da la frigider 30 min si abia apoi se serveste.200kcal.

Cocteil de fructe - sursa de vitamine
Se paseaza cu mixerul 4 caise fara samburi, 2 banane, 100 g zmeura, 40g germeni de grau, 400 ml lapte degresat si 2 lingurite zahar vanilat.Se serveste cocteilul in pahare ornate cu zemura.170 kcal.

marți, 28 iulie 2009


1. Concentreaza-te pe ce ai voie sa mananci, nu pe interdictii

Cea mai mare problema a dietelor este ca iti interzice o gramada de alimente dulci si gustoase. Dintr-o data nu mai este atat de atragator sa slabesti cand te vezi cu o lista intreaga de NU-uri. Insa un plan nutritional istet inseamna sa faci o lista cu alimente sanatoase care iti plac.

2. Niciodata nu te infometa. Niciodata

Doua lucruri rele se intampla atunci cand te lasi prada foamei. In primul rand, tanjesti dupa energia obtinuta rapid si... ajungi sa mananci chips-uri, prajiturele si ciocolata. In al doilea rand, cand ti-e foame, corpul incepe sa consume musculatura (nu grasime asa cum iti doresti). Ca sa nu ajungi aici, incearca sa mananci de 6 ori pe zi. Da, ai auzit bine. De 6 ori pe zi – 3 mese sanatoase si 3 gustari. In plus, din moment ce nu ti-e foame asa tare, nici nu mai cazi prada tentatiilor culinare.

3. Tine cont de toate tipurile de alimente

Chiar daca esti iubitoare de carne si lactate, sa zicem, nu trebuie sa neglijezi celelalte grupe de alimente. Nutritionistul David Zinczenko recomanda urmatoarele 12 grupe si considera ca fiecare masa trebuie sa contina cel putin doua dintre ele – migdale si alte alune, fasole si legume, spanac si alte legume verzi, lactate, fulgi de ovaz, oua, carne fara grasime, unt, ulei de masline, cereale integrate, proteine suplimentare, zmeura si alte fructe de acest gen.

4. Taie dulciurile de pe lista fara mila

Te grabesti sa slabesti? Atunci nici sa nu te mai gandesti sa te "indulcesti" seara! Cel putin trebuie sa fii ferma pana in ziua nuntii. Daca vrei sa obtii un stil de viata sanatos, atunci te mai poti bucura de minunile dulci, dar cat mai rar posibil.

Iata care sunt dusmanii sileutei tale:

Grasimi: Sunt cateva grasimi care nu sunt atat de rele. Este vorba despre cele din alune, avocado sau alte surse naturale. Ele sunt bune mai ales pentru sistemul cardiovascular. Ai grija insa la celelalte grasimi care se gasesc in prajituri sau in alimente prajite.
Carbohidrati: Zaharul si fainoasele iti dau instant energie insa la fel de repede se pierde aceasta energie, ceea ce duce la tanjirea dupa alti carbohidrati. Inlocuieste dulciurile si prajiturile cu cereale integrate, alune si fructe.
Fructoze: Corpul tau adora sa transforme zaharul din dulciuri in grasime. La fel se intampla si cu sucul, pastele, sosurile din frigiderul tau. Nu ai cum sa eviti astfel de alimente insa, reduce-le pe cat de mult posibil.

5. Cele 20 de secunde de exercitii

Abdomenele pe care ai vrea sa le faci in fiecare seara au rostul lor, mai ales atunci cand vrei o burtica ferma, cat mai mica. Sunt mai multe tipuri de abdomene: cele pe care le faci singura, cele la care ai nevoie sa-ti tina cineva picioarele, pe care le poti face pe o saltea sau din alte pozitii. Cauta pe internet acele exercitii care ti se potrivesc si... go for it. Numaratoarea inversa a inceput.

6. Iaurt in loc de inghetata

Nu stiu despre voi, dar eu una sunt innebunita dupa inghetata. Fie vara, fie iarna. Nu o refuz nici cand sunt racita. Insa, atunci cand vrei sa slabesti, inghetata nu este de preferat. Dar ca sa fie supliciul mai usor de indurat, ia un pahar de iaurt si pune in el fructe, cereale, batoane de vanilie. Fa combinatii culinare sanatoase si care te ajuta sa slabesti (cateva studii americane au demonstrat ca iaurtul este de ajutor in dieta).

7. Dezvolta musculatura

Nu te multumi doar cu topirea grasimilor. Gandeste-te sa-ti dezvolti si musculatura. Nu este nimic mai urat decat o piele care atarna in urma pierderii in greutate. Nu este nevoie sa te duci la sala de culturism, poti sa ridici greutati si acasa in timp ce te uiti la televizor. Si urcatul scarilor sau mersul pe jos te ajuta la pastrarea tonusului musculaturii.

8. Renunta la suc!

Poate crezi ca un pahar cu suc de portocale este exact ce ai nevoie pentru energie de dimineata. Mai gandeste-te! De fapt, sucurile din comert vin la pachet cu multe calorii ca sa nu mai zicem de chimicale. Cel mai bine este sa ti-l prepari tu! Iti trebuie doar cateva fructe proaspete si cuburi de gheata.

9. Ai grija la bauturile alcoolice

Nu sunt eu o iubitoare de alcool, dar mai "scap" la un pahar de bere, vin sau alte lichioruri mai ales in zilele de vara. Insa alcoolul si slabitul nu se impaca prea bine. Organismul tau vede alcoolul ca pe o otrava (de parca n-ar fi!) si sistemul digestiv intra in alerta. Modalitatea lui de a scapa de alcool este sa-ti „adauge” saculeti cu grasime in jurul stomacului - pentru protectie.

10. Poti sa inseli. Insa doar o data pe saptamana!

Nu este o reteta ideala pentru o casnicie, insa pentru un stil de viata sanatos... este perfecta! Oferindu-ti cadou o masa delicioasa o data pe saptamana, o ocazie sa mananci tot ce iti doresti, te recompensezi pentru toate "greutatile" dietei indurate in restul zilelor.

miercuri, 22 iulie 2009

Depunerea de grasimi poate fi provocata si de calcitrol,un hormon produs in mod fortat de organismul uman atunci cand nu primeste destul calciu.
Un studiu facut anul acesta la Universitatea din Tennessee a dovedit ca, dintr-un grup de persoane care a uramt un regim dietetic, cei care au luat si un suplimet de calciu au slabit cu aproape 40% mai mult decat restul.

miercuri, 15 iulie 2009


Daca resusesti sa reduci aportul caloric cu 20-40% rezultatele vor aparea cu siguranta.Regula e simpla:ai nevoie de cele trei mese principale, plus doua gustari.Iata si cateva exemple.

Micul dejun
o felie de paine graham(sau trei linguri de fulgi de porumb), un fruct sau un ou, un iaurt(o cana cu lapte sau branza de vaci).
Gustare: un fruct sau un iaurt.
Pranz si cina:
150g pui la gratar sau friptura de vita, un cartof copt in coaja si salata verde sau salata de varza;
150 g peste slab cu legume la cuptor, 30 g orez fiert si o felie de paine graham;
75g paste cu ton si salata verde;
o omleta din 2 oua, o felie de paine graham si 100 g cruditati;

Se pun la fiert un litru de apa si 50 g frunze de vita de vie.Se fierbe 20 min., se opreste focul, se lasa 15 min., apoi se strecoara.Se beau 3 cesti pe zi dupa fiecare masa.(dimineata,pranz si seara).
Cura dureaza 1 luna.Veti vedea diferenta.


2 portii, 15 min, cca 300 calorii/portie
Ingrediente:8 felioare de bagheta, 100g boabe de struguri albi, 20 g ceapa, 100g branza de vaci, 20 g telemea rasa, 1 varf de cutit oregano pisat, sare si piper.

Mod de preparare:se extrage sucul cepei si al boabelor de struguri si se omogenizeaza cu branza data prin sita, putina sare si condimentele.Feliile de bagheta se ung cu ulei, se intinde compozitia de branza pe 4 bucati, se acopera cu celelalte felii, se presara cu telemea rasa si se gratineaza 5 minute.Se servesc calde


2 portii, 20 min., cca 430 calorii/portie

Ingrediente:250 g piept de pui, 300 g struguri, 10 g faina, 20 g ulei, 20 ml vin alb, jumatate de lamaie, sare.

Mod de preparare:se dezoseaza pieptul de [ui, se taie in doua, se sareaza si seinabusa in ulei, apoi se scoate separat.In ulei ramas se inabusa faina dizolvata cu putina apa amaestecand sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga cca.300 ml apa, sare si se fierbe 5 min.Se pun bucatile de piept de pui si boabele de struguri si se fierb 7-8 min, adaugand si vinul aproape la sfarsit.Se serveste cu decor din felii de lamaie.

Frigarui dietetice

2 portii, 15 min, cca 290 calorii/portie
Ingrediente:100g ficatei de pui, 150 g piept de pui, 100g ciuperci, 100g ardei gras, sare si piper.

Mod de preparare:ciupercile, ardeiul si pieptul d epui se taie felii si se insira pe frigarui alternand si ficateii.Se ung cu ulei, se condimenteaza si se frig 7-8 minute pe gratar.Se servesc simple sau cu garnitura de conopida fiarta sau dovlecei;dupa preferinta se pot servi simple sau cu suc de lamaie.


Daca nu iti place sau nu ai timp de mers la sala,iata niste trucuri simple pe care le poti incerca in camera ta.
Fa rost de ,,echipament''.
O pereche de pijamale si doua sticle de 0,5 litri pline cu apa pot inlocui treningul si ganterele de sala. Sa nu-ti treaca prin minte sa folosesti in loc de gantere doua sticle de suc.
Fereste-te de reclamele la ciocolata.Sportul in fata televizorului tine pana la reclamele la dulciuri sau la produse alimentare.Daca nu te poti abtine ce ar fi sa faci jogging?Du-te in parc, alearga catvia kilometri.
Ai voie suc de fructe in pauza publicitara.Daca ti-e foarte foame ar fi bine sa rezisti pana termini exercitiile si cel putin inca o ora dupa.Daca nu poti ai voie un pahar de suc de portocale.
Nu renunta dupa zece minute.Tentatia de a renunta este mare , dar hai nu te opri; dupa primul semn de oboseala organismul tau poate sa reziste cel putin tot atat timp.

Este vorba despre rumena si dolofana rosie care este pe primele locuri in topul celor mai indicate legume in dieta!
Poti include rosia fara grija in dieta pe care o urmezi, pentru ca are putine calorii.Aproape ca nu exista salata care sa nu contina aceasta compozitie.E bogata in fibre, vitaminele A si C, calciu si fier.Are putine proteine, nu are colesterol si nici grasimi.E delicioasa, proaspata dar si foart eusor de preparat:fiarta, copata, in sosuri pentru paste, in supe si omleta.
Exista insa o restrictie:sosurile de rosii din comert care contin zahar si ulei.
Ideal ar fi sa excluzi aceasta combinatie din cura ta de slabire, pentru ca nu e tocmai un prieten al siluetei.

Nu s-a inventat inca asa ceva, desi nu ar fi exclus la cate mutatii genetice apar in laboratoarele oamenilor de stiinta.De ce ar fi totusi nevoie de un astfel de ou?

Orice dieta(iar pt multi orice mic dejun) contine macar un ou.
Exista si o varianta de redim pe baza de oua - cel al doctorului Atkins(il gasiti mai jos).
Daca e consumat la micul dejun, oul induce o senzatie de satietate cu 50% mai mare decat clasicele cereale.Totusi prea multe oua pot creste nepermis nivelul colesterolului si iti pot pune in pericol sanatatea.Iar asta tocmai din cauza deliciosului sa miez.Galbenusul e bogat in vitamine si fier dar contine cam doua treimi din necesarul zilnic de grasimi(are 60 de calorii).
Concluzia?
Nutritionistii spun ca ai putea impaca foarte bine pofta de oua si dieta daca ai consuma un singur galbenus cu doua albusuri.


Vrei sa fii revelatia verii, doar ca proba costumului de baie nu ti-a iesit!Testeaza regimul nostru.Dupa doar 7 zile vei arat minunat!Iar asta fara un efort prea mare.La sfarsitul saptamanii, cand te vei intari , vei constata ca lipsesc 4 kilograme.Va fi o victorie daca este exact surplusul de care vroiai sa scapi.
Ai voie sa consumi carne, legume si lactate combinate in cate trei mese principale si doua gustari zilnice.Elimini painea si consumi foarte putin ulei, pentru ca alimentele trebuie preparate la gratar sau inabusite.
Ce sa mananci intr-o saptamana!!!
Luni
Mic dejun:cafea, 3 felii de cascaval, un ardei gras.
Snack:un morcov
Pranz:pui la cuptor cu masline
Snack:un mar
Cina:150g mamaliguta, 200g ghiveci de legume

Marti
Mic dejun:cafea, o cana de lapte, 2 linguri de cereale.
Snack:un mar
Pranz:vitel la gratar cu spanac
Snack:un iaurt
Cina:salata de cruditati si compot

Miercuri
Mic dejun:cafea, o felie de graham si doua felii de branza telemea.
Snack:un kiwi
Pranz:pui cu ciuperci la gratar
Snack:suc de grapfruit
Cina:o salata bulgareasca

Joi
Mic dejun:cafea, 3 linguri de branza de vaci cu un ardei gras
Snack:un mar
Pranz:friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
Snack:o portocala
Cina:ghiveci de legume cu verdeata

Vineri
Mic dejun:o cafea, o cana de lapte, doua linguri de cereale
Snack:suc de grappfruit
Pranz:conopida gratinata
Snack:un iaurt
Cina:peste rasol cu lamaie si cartof natur

Sambata
Mic dejun:cafea, 3 linguri de branza de vaci cu un ardei gras
Snack:un mar
Pranz:pui cu fasole verde
Snack:un iaurt
Cina:salata de pui cu telina, varza, lamaie, ulei , iaurt

Duminica
Mic dejun:doua oua fierte si o rosie
Snack:un iurt
Pranz:gratar de pui, un cartof fiert cu unt si salata de varza alba
Snack:un grapfruit
Cina:bors de legume.

Bauturi:apa plata, cafea, suc de fructe si ceai de fructe.
Atentie!!! La salate adauga doar doua lingurite de ulei de masline.
PS:Este o dieta destul de echilibrata, dar unora dintre voi s-ar putea sa li se para monotona. Tocmai acesta este secretul ei.Ai grija insa ce vei face dupa.Scaderea in greutate este brusca si de aceea greu d ementinut.Asa ca daca nu esti atenta la cei vei manca in continuare, s-ar putea sa pui repede kilogramele la loc.

marți, 14 iulie 2009

Dieta in cuplu

Traiul in comun are un dezavantaj major. Va indopati din dragoste bineinteles!Totusi trebuie s aluati masuri inainte sa aratati ca Shrek si iubita lui.Stiati ca 9 din 10 cupluri se ingrasa cu 5 kg in primul an de convietuire?

Trucuri:
Nu sariti peste micul dejun nici chiar daca nu va este foame.
Treziti-va mai devreme cu jumatate de ora ca sa mancati bine.Studiile arata ca lipsa micului dejun din alimentatia zilnica poate avea efecte negative:memorie slaba, iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, dificultate in logica, creativitate redusa, scaderea performantelor.

La pranz un gratar cu legume fierte sau o salata cu de toate este alegerea ideala pentru amandoi.Renuntati la sosuri si grasimi.Daca iubitul tau gurmand nu se satura da-i voie sa manance si putina paine integrala.Pentru ai taia senzatia de foame da-i sa bea un pahar de apa cu un sfert de ora inainte de masa.In loc de prajituri la desert mai bine luati niste fructe.

Cand foamea e mare avem tendinta sa mancam mult mai repede desi din momentul in care incepem sa mestecam , mintea are nevoie de 20 de minute pentru a procesa informatia.Pentru a fenta foamea trebuie sa mestecam incet bucati mici de mancare.

Cina trebuie luata inainte de ora 18.00. Pregatirea acestei mese impreuna poate fi distractiva. Mancati peste, carne de pui sau de vita preparate la gratar, sote de legume, cartofi taranesti sau salata mexicana.

Dieta Vegetariana

Vrei sa scapi de kilogramele in plus?Un regim vegetarian ar fi o alegere potrivita.

Pierzi 3-4 kilograme minim intr-o luna.Asta depinde de rigurozitatea cu care o tii.O astefel de dieta poate avea rezultate notabile in lupta cu kilogramele.Cele mai importante motive sunt: continut scazut de calorii si grasimi.Multe persoane au adoptat vegetarianismul ca o folosofie de viata.S-a dovedit stiintific ca aceste persoane sunt mai suple , mult mai putin predispuse spre obezitate si au o rata a metabolismului mai ridicata.

Dieta vegetariana normalizeaza nivelul colesterolului, da energie si vitalitate sexuala, digestie usoara, memorie buna si creste capacitatea de concentrare, prin plusul de vitamine si minerale consumate.Acestea ajuta la intaririea sitemului imunitar si reduc greutatea corporala la normal.Cele 3 mese pe zi pot fi distribuite astfel.

Mic Dejun:
un bol de cereale intergrale cu lapte de soia, un pahar de suc de portocale, o felie de paine prajita cu miere.

Pranz:
O salata, fara sosuri , cu un strop de ulei de masline si lamaie, 2 oua fierte si o portie de orez integral.

Cina:
Biscuiti din ovaz sau un iaurt degresat cu miere.Fructele trebuie consumate inainte de masa sau la doua ore dupa terminarea ei.

;;

Template by:
Free Blog Templates