marți, 14 iulie 2009

Dieta in cuplu

Traiul in comun are un dezavantaj major. Va indopati din dragoste bineinteles!Totusi trebuie s aluati masuri inainte sa aratati ca Shrek si iubita lui.Stiati ca 9 din 10 cupluri se ingrasa cu 5 kg in primul an de convietuire?

Trucuri:
Nu sariti peste micul dejun nici chiar daca nu va este foame.
Treziti-va mai devreme cu jumatate de ora ca sa mancati bine.Studiile arata ca lipsa micului dejun din alimentatia zilnica poate avea efecte negative:memorie slaba, iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, dificultate in logica, creativitate redusa, scaderea performantelor.

La pranz un gratar cu legume fierte sau o salata cu de toate este alegerea ideala pentru amandoi.Renuntati la sosuri si grasimi.Daca iubitul tau gurmand nu se satura da-i voie sa manance si putina paine integrala.Pentru ai taia senzatia de foame da-i sa bea un pahar de apa cu un sfert de ora inainte de masa.In loc de prajituri la desert mai bine luati niste fructe.

Cand foamea e mare avem tendinta sa mancam mult mai repede desi din momentul in care incepem sa mestecam , mintea are nevoie de 20 de minute pentru a procesa informatia.Pentru a fenta foamea trebuie sa mestecam incet bucati mici de mancare.

Cina trebuie luata inainte de ora 18.00. Pregatirea acestei mese impreuna poate fi distractiva. Mancati peste, carne de pui sau de vita preparate la gratar, sote de legume, cartofi taranesti sau salata mexicana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates