miercuri, 7 octombrie 2009

Nu e una dintre torturile gastronomice la care te astepti si in plus poti scapa foarte usor de 5 kg.
Iei o telina cat un pumn, o curati si o dai prin blender dupa care o amesteci cu jumatate din zeama de la o lamaie, adaugand sare si piper dupa gust. Bei acest suc pe stomacul gol si apoi te poti gandi la cafea si micul dejun. Telina este un detoxifiant puternic si iti fortifia imunitatea.

Regimul efectiv:
Dimineata pe stomacul gol bei sucul de telina.
Apoi te vei limita la o felie de paine integrala si jumatate dintr-un fruct.
La pranz vei avea de ales intre pui cu teina sau... telina cu pui. Vei putea gati aceste alimente fierte(supa), la aburi sau sub forma de salata. Razi 200 de grame de telina, o amesteci cu sare, piper si doar o lingura de ulei de masline, alaturi de 150 gr de pui fiert sau la gratar.
Seara poti sa reiei meniul.
Chiar daca meniul ti se va parea monoton avantajele vorbesc de la sine in favoarea dietei.

marți, 29 septembrie 2009

O dieta bogata in calciu poate ajuta femeile sa piarda mai mult in greutate, deoarece calciul stimuleaza arderea lipidelor si inhiba depunerea lor. Daca nu-ti place laptele opteaza pentru creale integrale sau suc de portocale. Eu personal la regimul zilnic, pe langa detoxifiant iau si doua suplimente de calciu.

marți, 22 septembrie 2009

Atunci cand tii o cura de slabire ai nevoie de cateva produse care te vor ajuta sa dai jos kilogramele in plus si sa-ti tonifici pielea.

  1. manusi din sisal pentru masaj usor - aceasta ace ca masajul uscat sa devina o placere.
  2. bureti naturali impotriva celulelor moarte/rozeta din burete natural
  3. banda de masaj pentru locurile greu accesibile
  4. pernite din lufa - intaresc sanii
  5. peria "arici" - "ucigasul" celulitei
  6. gel de dus abraziv
  7. crema anticelulita
  8. folie pentru alimente( cu aceasta va puteti infasura dupa dus si masajul cu crema anticelulita, efectul cremei va fi sporit)

luni, 21 septembrie 2009

Zodiile la dieta

Dietele obisnuite nu dau rezultate? Te-ai saturat de salata cu lamaie si apa plata?Incearca sa urmezi niste reguli mult mai eficiente, bazate pe profilul caracterului zodiei tale.

Berbec Foloseste-ti ambitia si renunta la alimente care nu-ti avantajeaza silueta.

Taur Formeaza-ti niste obiceiuri sanatoase: drumul spre silueta ideala va fi mai lin.

Gemeni Cedezi usor tentatiilor doar cand esti stresata, deci incearca sa nu te mai agiti din orice.

Rac Nu e nevoie sa mananci tot doar pentru ca nu-i frumos sa lasi in farfurie.

Leu Gaseste-ti un admirator care sa-ti spuna mereu cat de bine arati.

Fecioara Esti maestra programelor de dieta, numai sa-ti faci unul personal pe care chiar sa-l respecti.


Balanta Nu sta mult pe ganduri ca sa analizezi daca ai nevoie de dieta sau nu.

Scorpion E suficient sa-ti imaginezi cum vrei sa arati. Ai putere sa devii cum iti doresti.

Sagetator Nerabdarea este cel mai mare obstacol pentru tine. Accepta ca nu poti slabi chiar peste noapte!

Capricorn Incearca sa renunti la obiceiurile alimentare adoptate in copilarie.

Varsator Si snack-urile pe care le adori pot ascunde extrem de multe calorii.
Pesti Nu-ti fie teama ca nu vei reusi sa te tii de dieta. Petrece-ti timpul cu cineva care te incurajeaza.

vineri, 11 septembrie 2009


Esti plinuta si "asa nu se mai poate"? In locul curelor de slabire scurte si agresive, adopta un regim echilibrat, de durata.

Stabileste anumite ore la care sa mananci, astfel incat programul tau zilnic sa nu fie tulburat. Spre exemplu daca esti la serviciu de dimineata pana seara, nu iti propune mese consitente la pranz, decat daca mergi la restaurant. Mai multe mese pe zi (4-5) iti cresc sansele de succes, dar cu o conditie: nu ciuguli nimic intre! Pentru a slabi incet, dar sigur si eficient pe temen lung, ghideaza-te dupa urmatoarele reguli:
  • mananca numai ce iti place dar cu moderatie;
  • nu asocia niciodata carnea cu fainoase, orez, cartofi, paine.
  • redu zaharul si inlocuieste-l pe cat posibil cu miere;
  • agauga cat mai putina sare la mancare;
  • evita prajelile - sunt extrem de nesanatoase;
  • inlocuieste carnea de porc cu puiul si pestele slab;
  • bea apa dimineata pe stomacul gol si dupa fiecare masa;
  • ridica-te de la masa inainte sa te simti indestulata, chiar daca mai ramane in farfurie desi ai reflexul de a manca tot;
  • daca iesi cu prietenii in oras, in loc de prajitura sau pizza comanda sucuri naturale sau apa cu lamaie.
Pastreaza acest program dietetic pe o durata mai lunga si rezultatele te vor convinge sa-l adopti ca pe propriul tau regim sanatos de viata!



joi, 20 august 2009

Am tot vorbit despre mentalitate, despre depresii sau alti factori care iti influenteaza apetitul. In cele 200 de articole de pana acum gasesti retete de slabit pe care le poti personaliza dupa placul tau. Daca pana acum nu ai reusit sa slabesti nici macar un gram atunci totul tine de vointa, inseamna ca nu esti suficient de motivat/a sa dai jos sunculitele inestetice. Tine cont mereu ca nu hainele sunt cele care ar trebui sa te faca sa arati bine. Daca atunci cand te dezbraci si te analizezi in fata oglinzii esti multumit/a de ceea ce vezi atunci nu ai nevoie de diete nesfarsite sau regimuri de slabit. Totusi pentru acele persoane care au mici sau mari probleme cu greutatea tin sa fac un rezumat al celor mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont.

1.Stilul de viata
2.Alimentatie echilibrata
3.Activitate fizica

Analizeaza atent acesti trei factori si vezi unde gresesti. Ei sunt interdependenti si te ajuta sa ai un metabolism echilibrat. Sfatul meu pentru persoanele care nu sunt motivate sau care vor sa renunte la mai mult de 10 kg este sa mearga la un nutritionist.

Mai jos am cules pentru voi alte informatii pe care voi le puteti transforma in trucuri pentru slabit.

  • Important: nu sari niciodata peste micul dejun.Prima masa din zi declaseaza metabolismul si arderea grasimilor din organism.
  • Mananca regulat: respecta mesele regulate, luate la aceleasi ore. Intre ele mananca un iaurt sau un fruct.Valorile insulinei raman constante si rezervele de grasime dispar.
  • Lichidele taie apetitul: inainte de masa bea un pahar de suc de rosii sau de apa minerala.Franeaza pofta de mancare.
  • Nu combina zaharul cu grasimile . Atentie la combinatiile de acest fel, de exemplu torturile de frisca. Zaharul ridica valorile insulinei din sange deschizand drumul grasimilor catre celule, unde sunt depuse ca rezerve, in loc sa fie arse imediat.
  • Un meniu fix: noteaza-ti dimineata pe o hartie ce dieta trebuie sa respecti peste zi- nu mai mult de 1000 de calorii, nu abdica de la acest plan.

Daca nu te-a impresionat nici o reteta de slabit sau nu ai observat rezultate bune, desi ai urmat-o ca la carte, ti-a mai ramas o speranta. Metodele de mai jos te vor ajuta sa slabesti minimum o jumatate de kilogram pe zi.
1.Nu flamanzi - nu e bine sa faci foamea peste zi.Seara o sa te transformi intr-un lup care depaseste cantitatile de mancare propuse.
2.Poarta imbracaminte stramta - haine stramte cand mergi la restaurant.Asta iti potoleste pofta de a comanda un regal.
3.Spala-te pe dinti dupa ce ai mancat. Respiratia proaspata iti va taia cheful de a mai manca ceva.
4.Unt moale - la micul dejun consuma unt moale. Daca este tare vei pune pe paine mai mult. Poti economisi astfel pana la 50 kilocalorii.
5.Zilnic o lamaie - vitamina C ridica nivelul adrenalinei si astfel se activeaza metabolismul tot mai multa grasime este scoasa din rezerve si arsa.Mananca in fiecare zi o lamaie stoarsa sau foloseste-o la salate.
6.Apa rece face bine siluetei. Maseaza-te in fiecare dimineata pe corp cu o manusa aspra.Apoi fa un dus cat mai rece.Vei pierde intr-un jet circa 200 calorii.
7.Ciuguleste castraveti. Cand gatesti nu te poti abtine de la ciugulit?Pune-ti la indemana un vas cu castraveti murati si gusta din ei.100 de grame nu contin mai mult de 20 calorii.
8.Mustar pe paine.In loc de unt, pune pe paine cat mai des mustar.Economisesti 90 de calorii.
9.Auto-control. Chiar si atunci cand esti singura acasa imbraca-te de parca ai iesi in oras sau ai primi oaspeti.In felul aceste nu te vei duce la frigider sa cauti mancare.
10.Prefera pestele.Mananca de 2-3 ori pe saptamana peste proaspat ,fiert in aburi.Vei scapa de 70 de calorii la fiecare masa.Dar fereste-te de pestele afumat!
11.Supe fara paste fainoase! Pregateste supe de legume sau zarzavaturi cat mai multe si mai variate dar mananca-le fara adaosuri de galuste, taitei, etc.Bea din ceasca doar lichidul sub forma de consome.Sunt foarte sarace in calorii.
12.La fiecare masa .. ruj.Imediat dupa masa , rujeaza-te.Iti va trece cheful sa mai ceri o portie in plus.
13.Fara zahar! Nu poti renunta la zaharul din ceai sau cafea? Foloseste zilnic din ce in ce mai putin.Peste doua saptamani nici nu vei observa ca bei lichide fara zahar.
14.Nu te desparti de mere. Pleci intr-o calatorie? Ia-ti mereu un mar proaspat in poseta. Obisnueste-te sa mananci mai intai fructul si dupa aceea sa te arunci asupra meselor copioase care ti se ofera in avion, la restaurantul hotelului la care vei locui sau la rudele care te asteapta. Deplasarile sporesc amenintator apetitul.
15.Nu manca niciodata stand in picioare. Vei manca de doua ori mai multe alimente.
16. Mananca legume.Potasiul elimina apa de prisos din organism.De aceea este recomandat sa mananci 300 de grame de legume crude.

miercuri, 12 august 2009

Starile psihice influenteaza comportamentul alimentar, perioadele stresante pot duce la aparitia bulimiei si anorexiei. Adoptarea unui stil alimentar sanatos porneste de la nivelul metal.
Emotiile puternice te determina sa mananci mai mult sau mai putin.Pentru aceasta exista o explicatie stiintifica: un hormon al foamei numit grelina. Cercetatorii afirma ca atunci cand suferi de anxietate nivelul de grelina creste pentru a diminua nivelul de stres, si in acest fel creste apetitul.
Periculoasa este insa aparitia bulimiei, adica foamea axcesiva si continua, manifestata prin tendinta de a rontai mereu si de a manca fara oprire chiar si noaptea. La polul opus se afla anorexia, afectiune caracterizata prin teama continua de ingrasare.Cei care sufera de aceasta problema se simt vinovati dupa ce mananca si isi induc o senzatie de voma. In timp aceste persoane scad mult in greutate.
Nesiguranta creste apetitul, in timp ce suferinta celor din jur, celor apropiati scade pofta de mancare.
Trucuri ca sa mananci sanatos
Este importanta sa stii ca supraalimentarea sau, din contra, infometarea, are cauze psihice. Pe de alta parte stilul alimentar dezechilibrat, urmat de aparitia obezitatii, accentueaza starile depresive. Cateva trucuri simple te vor ajuta sa eviti aceste probleme.

  • Primul lucru de retinut: ia o paiza din ritmul alert al vietii, pentru a respira cat mai adanc, astfel incat sa mananci cu calm si sa eviti excesele culinare.
  • Ridica-te intodeauna de la masa inainte sa te saturi.Senzatia de satietate la nivelul creierului apare dupa 15-20 min de la terminarea mesei.
  • Invata sa mesteci incet pentru a usura digestia alimentelor, si concentreaza-te doar asupra gustului fara sa citesti sau sa navighezi pe internet.
  • Mananca regulat si de preferat respecta orele de masa.Indicate sunt trei mese pe zi, repartizate in functie de aportul energetic: alimente bogate in calorii la micul dejun si la pranz, iar seara alimente usoare.
  • Evita sa sari peste mese, fiindca acest obicei creste senzatia de foame si te face sa mananci mai mult.
  • Bea multe lichide cu putine calorii (apa,limonada,sucuri de fructe).Dar nu in timpul meselor deoarece dilueaza sucul gastric si ingreuneaza procesul de digestie.

joi, 30 iulie 2009

O varianta de regim care da rezultate rapide reprezinta dietele de o zi.Ele sunt indicate pentru cei care vor sa piarda rapid 2-3 kg.Avantajul major al acestor diete este faptul ca ele spala corpul de toxine si elimina depunerile de lichide din organism.In acelasi timp sunt recomandate si pentru reglarea activitatii intestinului gros.

Ziua de fructe:puteti manca in jur de 1-1,5 kg de fructe, dar impartite in portii mici.Nu conteaza daca alegeti un singur soi sau varietati diferite, important este sa nu va bazati pe banane.Va recomand grapefruit,portocale,mandarine,mere,pere,kiwi.

Ziua de orez: mancati 3 portii de orez fiert pe zi (150 gr).Orezul vi-l puteti prepara pilaf, cu multe verdeturi si cu un pic de vegeta ca sa dati gust.Daca vi se pare prea fad puteti incerca sa-l mancati cu putin cascaval ras pe deasupra.

Ziua de lapte:beti pe durata intregii zile numai lapte.maximum trei litri.Daca nu suportati laptele il puteti inlocui cu chefir, lapte acru sau iaurt.

Ziua de sucuri: reprezinta o incercare mai dificila pentru vointa voastra, pentru ca nu aveti voie sa beti decat sucuri naturale, de fructe sau legume.Puteti adauga ceai cafea si apa minerala.

Ziua de legume: Mancati urmatoarele legume sub forma de salata de cruditati sau fierte:sfecla rosie, conopida sau brocoli, morcovi,varza.Salatele le puteti pregati cu suc de lamaie sau iaurt.

De retinut.
Pentru ca dieta sa dea rezultate trebuie sa respectati urm reguli:
- zilnic 2-3 litri de apa minerala,ceai de plante fara zahar.
- cafea maxim 1-2 cani pe zi
Cine reuseste sa tina o saptamana intreaga de dieta va scapa cu usurinta de 4-5 kilograme. Dar asta cu conditia sa nu trisati.

Succes.Nu veti regreta atunci cand va veti urca pe cantar.
Asteptam comentariile dumeneavoastra.

Dieta urmatoare va permite sa slabiti 3 kilograme in 4 zile daca o veti respecta cu strictete.Alimentele permise se vor consuma la intervale de doua ore pentru a obliga organismul sa se accelereze si pentru a determina arderea grasimilor.Mesele dese destul de consistente pe care vi le propune urmatorul regim de slabire va vor ajuta sa nu va simtiti slabite si sa nu va fie foame.

  • Puteti demara regimul de la ora 8(sau la ce ora a diminetii doriti) cu prima masa care consta doar intr-o ceasca de cafea cu foarte putin zaharsau indulcita cu zaharina.
  • La ora 10 trebuie sa mancati un ou fiert moale
  • la ora 12 o lingura de stafide
  • la ora 14 trei felii de parizer si doua felii de paine prajita(atentie la grasimi),doua rosii de marime medie sau 250-300 suc de rosii
  • la ora 16 doua mere de marime medie
  • iar la ora 18, 200-250 gr. branza de vaci
Pentru ca regimul sa fie eficient nu se va consuma nimic inafara alimentelor prevazute dar se va bea multa,multa apa, de preferinta minerala.


Daca simti ca ai exagerat cu inghetata si fustele nu te mai cuprind regimul de mai jos este o solutie pentru tine.Un regim in zig-zag care te va ajuta sa nu te plictisesti si sa pierzi minim 3 kg.Trebuie sa ai doar putina vointa si cum totul depinde de tine iata solutia.

Luni:250gr orez fiert impartit in 4-5 mese pe zi
Marti:250 gr carne fiarta sau prajita (vitel sau pui)
Miercuri: 1 kg de fructe proaspete fara adaos de zahar
Joi: 500 gr de peste
Vineri: 1 kg de legume verzi transformate in salate sau fierte in aburi
Sambata:6 oua fierte, preparate in omleta sau ochiuri
Duminica:800 de grame branza de vaci.

Succes!!Asteptam comentariile dumneavoastra.


Esti la cura si vrei sa incerci ceva nou?Iti prezentam cele mai bune cocteiluri hipocalorice pe baza de lapte.

Avococteil - pentru relaxare
Se taie in jumatati un fruct de avocado si se desprinde pulpa de pe sambure si de pe coaja.Se stropeste imediat cu suc de lamaie verde si se adauga 150 ml de lapte batut.Se mixeaza si se orneaza cu rondele de ceapa verde.150 kcal.

Shake de lamaie - pentru imunitate.
Pentru 2 pahare , se taie felii subtiri de lamaie.Se paseaza doua portii de inghetata de lamaie cu 400 ml iaurt de baut, 2 linguri de sirop de lamaie si o lingura de zahar.Se toarna in doua pahare inalte cate putin shake apoi se aseaza felii de lamaie si din nou shake.200kcal.

Cocteil de iaurt cu afine - fitness drink
Se paseaza 200g afine cu 2 linguri de miere si 500 lapte batut.Se da la frigider 30 min si abia apoi se serveste.200kcal.

Cocteil de fructe - sursa de vitamine
Se paseaza cu mixerul 4 caise fara samburi, 2 banane, 100 g zmeura, 40g germeni de grau, 400 ml lapte degresat si 2 lingurite zahar vanilat.Se serveste cocteilul in pahare ornate cu zemura.170 kcal.

marți, 28 iulie 2009


1. Concentreaza-te pe ce ai voie sa mananci, nu pe interdictii

Cea mai mare problema a dietelor este ca iti interzice o gramada de alimente dulci si gustoase. Dintr-o data nu mai este atat de atragator sa slabesti cand te vezi cu o lista intreaga de NU-uri. Insa un plan nutritional istet inseamna sa faci o lista cu alimente sanatoase care iti plac.

2. Niciodata nu te infometa. Niciodata

Doua lucruri rele se intampla atunci cand te lasi prada foamei. In primul rand, tanjesti dupa energia obtinuta rapid si... ajungi sa mananci chips-uri, prajiturele si ciocolata. In al doilea rand, cand ti-e foame, corpul incepe sa consume musculatura (nu grasime asa cum iti doresti). Ca sa nu ajungi aici, incearca sa mananci de 6 ori pe zi. Da, ai auzit bine. De 6 ori pe zi – 3 mese sanatoase si 3 gustari. In plus, din moment ce nu ti-e foame asa tare, nici nu mai cazi prada tentatiilor culinare.

3. Tine cont de toate tipurile de alimente

Chiar daca esti iubitoare de carne si lactate, sa zicem, nu trebuie sa neglijezi celelalte grupe de alimente. Nutritionistul David Zinczenko recomanda urmatoarele 12 grupe si considera ca fiecare masa trebuie sa contina cel putin doua dintre ele – migdale si alte alune, fasole si legume, spanac si alte legume verzi, lactate, fulgi de ovaz, oua, carne fara grasime, unt, ulei de masline, cereale integrate, proteine suplimentare, zmeura si alte fructe de acest gen.

4. Taie dulciurile de pe lista fara mila

Te grabesti sa slabesti? Atunci nici sa nu te mai gandesti sa te "indulcesti" seara! Cel putin trebuie sa fii ferma pana in ziua nuntii. Daca vrei sa obtii un stil de viata sanatos, atunci te mai poti bucura de minunile dulci, dar cat mai rar posibil.

Iata care sunt dusmanii sileutei tale:

Grasimi: Sunt cateva grasimi care nu sunt atat de rele. Este vorba despre cele din alune, avocado sau alte surse naturale. Ele sunt bune mai ales pentru sistemul cardiovascular. Ai grija insa la celelalte grasimi care se gasesc in prajituri sau in alimente prajite.
Carbohidrati: Zaharul si fainoasele iti dau instant energie insa la fel de repede se pierde aceasta energie, ceea ce duce la tanjirea dupa alti carbohidrati. Inlocuieste dulciurile si prajiturile cu cereale integrate, alune si fructe.
Fructoze: Corpul tau adora sa transforme zaharul din dulciuri in grasime. La fel se intampla si cu sucul, pastele, sosurile din frigiderul tau. Nu ai cum sa eviti astfel de alimente insa, reduce-le pe cat de mult posibil.

5. Cele 20 de secunde de exercitii

Abdomenele pe care ai vrea sa le faci in fiecare seara au rostul lor, mai ales atunci cand vrei o burtica ferma, cat mai mica. Sunt mai multe tipuri de abdomene: cele pe care le faci singura, cele la care ai nevoie sa-ti tina cineva picioarele, pe care le poti face pe o saltea sau din alte pozitii. Cauta pe internet acele exercitii care ti se potrivesc si... go for it. Numaratoarea inversa a inceput.

6. Iaurt in loc de inghetata

Nu stiu despre voi, dar eu una sunt innebunita dupa inghetata. Fie vara, fie iarna. Nu o refuz nici cand sunt racita. Insa, atunci cand vrei sa slabesti, inghetata nu este de preferat. Dar ca sa fie supliciul mai usor de indurat, ia un pahar de iaurt si pune in el fructe, cereale, batoane de vanilie. Fa combinatii culinare sanatoase si care te ajuta sa slabesti (cateva studii americane au demonstrat ca iaurtul este de ajutor in dieta).

7. Dezvolta musculatura

Nu te multumi doar cu topirea grasimilor. Gandeste-te sa-ti dezvolti si musculatura. Nu este nimic mai urat decat o piele care atarna in urma pierderii in greutate. Nu este nevoie sa te duci la sala de culturism, poti sa ridici greutati si acasa in timp ce te uiti la televizor. Si urcatul scarilor sau mersul pe jos te ajuta la pastrarea tonusului musculaturii.

8. Renunta la suc!

Poate crezi ca un pahar cu suc de portocale este exact ce ai nevoie pentru energie de dimineata. Mai gandeste-te! De fapt, sucurile din comert vin la pachet cu multe calorii ca sa nu mai zicem de chimicale. Cel mai bine este sa ti-l prepari tu! Iti trebuie doar cateva fructe proaspete si cuburi de gheata.

9. Ai grija la bauturile alcoolice

Nu sunt eu o iubitoare de alcool, dar mai "scap" la un pahar de bere, vin sau alte lichioruri mai ales in zilele de vara. Insa alcoolul si slabitul nu se impaca prea bine. Organismul tau vede alcoolul ca pe o otrava (de parca n-ar fi!) si sistemul digestiv intra in alerta. Modalitatea lui de a scapa de alcool este sa-ti „adauge” saculeti cu grasime in jurul stomacului - pentru protectie.

10. Poti sa inseli. Insa doar o data pe saptamana!

Nu este o reteta ideala pentru o casnicie, insa pentru un stil de viata sanatos... este perfecta! Oferindu-ti cadou o masa delicioasa o data pe saptamana, o ocazie sa mananci tot ce iti doresti, te recompensezi pentru toate "greutatile" dietei indurate in restul zilelor.

miercuri, 22 iulie 2009

Depunerea de grasimi poate fi provocata si de calcitrol,un hormon produs in mod fortat de organismul uman atunci cand nu primeste destul calciu.
Un studiu facut anul acesta la Universitatea din Tennessee a dovedit ca, dintr-un grup de persoane care a uramt un regim dietetic, cei care au luat si un suplimet de calciu au slabit cu aproape 40% mai mult decat restul.

miercuri, 15 iulie 2009


Daca resusesti sa reduci aportul caloric cu 20-40% rezultatele vor aparea cu siguranta.Regula e simpla:ai nevoie de cele trei mese principale, plus doua gustari.Iata si cateva exemple.

Micul dejun
o felie de paine graham(sau trei linguri de fulgi de porumb), un fruct sau un ou, un iaurt(o cana cu lapte sau branza de vaci).
Gustare: un fruct sau un iaurt.
Pranz si cina:
150g pui la gratar sau friptura de vita, un cartof copt in coaja si salata verde sau salata de varza;
150 g peste slab cu legume la cuptor, 30 g orez fiert si o felie de paine graham;
75g paste cu ton si salata verde;
o omleta din 2 oua, o felie de paine graham si 100 g cruditati;

Se pun la fiert un litru de apa si 50 g frunze de vita de vie.Se fierbe 20 min., se opreste focul, se lasa 15 min., apoi se strecoara.Se beau 3 cesti pe zi dupa fiecare masa.(dimineata,pranz si seara).
Cura dureaza 1 luna.Veti vedea diferenta.


2 portii, 15 min, cca 300 calorii/portie
Ingrediente:8 felioare de bagheta, 100g boabe de struguri albi, 20 g ceapa, 100g branza de vaci, 20 g telemea rasa, 1 varf de cutit oregano pisat, sare si piper.

Mod de preparare:se extrage sucul cepei si al boabelor de struguri si se omogenizeaza cu branza data prin sita, putina sare si condimentele.Feliile de bagheta se ung cu ulei, se intinde compozitia de branza pe 4 bucati, se acopera cu celelalte felii, se presara cu telemea rasa si se gratineaza 5 minute.Se servesc calde


2 portii, 20 min., cca 430 calorii/portie

Ingrediente:250 g piept de pui, 300 g struguri, 10 g faina, 20 g ulei, 20 ml vin alb, jumatate de lamaie, sare.

Mod de preparare:se dezoseaza pieptul de [ui, se taie in doua, se sareaza si seinabusa in ulei, apoi se scoate separat.In ulei ramas se inabusa faina dizolvata cu putina apa amaestecand sa nu se faca cocoloase, apoi se adauga cca.300 ml apa, sare si se fierbe 5 min.Se pun bucatile de piept de pui si boabele de struguri si se fierb 7-8 min, adaugand si vinul aproape la sfarsit.Se serveste cu decor din felii de lamaie.

Frigarui dietetice

2 portii, 15 min, cca 290 calorii/portie
Ingrediente:100g ficatei de pui, 150 g piept de pui, 100g ciuperci, 100g ardei gras, sare si piper.

Mod de preparare:ciupercile, ardeiul si pieptul d epui se taie felii si se insira pe frigarui alternand si ficateii.Se ung cu ulei, se condimenteaza si se frig 7-8 minute pe gratar.Se servesc simple sau cu garnitura de conopida fiarta sau dovlecei;dupa preferinta se pot servi simple sau cu suc de lamaie.


Daca nu iti place sau nu ai timp de mers la sala,iata niste trucuri simple pe care le poti incerca in camera ta.
Fa rost de ,,echipament''.
O pereche de pijamale si doua sticle de 0,5 litri pline cu apa pot inlocui treningul si ganterele de sala. Sa nu-ti treaca prin minte sa folosesti in loc de gantere doua sticle de suc.
Fereste-te de reclamele la ciocolata.Sportul in fata televizorului tine pana la reclamele la dulciuri sau la produse alimentare.Daca nu te poti abtine ce ar fi sa faci jogging?Du-te in parc, alearga catvia kilometri.
Ai voie suc de fructe in pauza publicitara.Daca ti-e foarte foame ar fi bine sa rezisti pana termini exercitiile si cel putin inca o ora dupa.Daca nu poti ai voie un pahar de suc de portocale.
Nu renunta dupa zece minute.Tentatia de a renunta este mare , dar hai nu te opri; dupa primul semn de oboseala organismul tau poate sa reziste cel putin tot atat timp.

Este vorba despre rumena si dolofana rosie care este pe primele locuri in topul celor mai indicate legume in dieta!
Poti include rosia fara grija in dieta pe care o urmezi, pentru ca are putine calorii.Aproape ca nu exista salata care sa nu contina aceasta compozitie.E bogata in fibre, vitaminele A si C, calciu si fier.Are putine proteine, nu are colesterol si nici grasimi.E delicioasa, proaspata dar si foart eusor de preparat:fiarta, copata, in sosuri pentru paste, in supe si omleta.
Exista insa o restrictie:sosurile de rosii din comert care contin zahar si ulei.
Ideal ar fi sa excluzi aceasta combinatie din cura ta de slabire, pentru ca nu e tocmai un prieten al siluetei.

Nu s-a inventat inca asa ceva, desi nu ar fi exclus la cate mutatii genetice apar in laboratoarele oamenilor de stiinta.De ce ar fi totusi nevoie de un astfel de ou?

Orice dieta(iar pt multi orice mic dejun) contine macar un ou.
Exista si o varianta de redim pe baza de oua - cel al doctorului Atkins(il gasiti mai jos).
Daca e consumat la micul dejun, oul induce o senzatie de satietate cu 50% mai mare decat clasicele cereale.Totusi prea multe oua pot creste nepermis nivelul colesterolului si iti pot pune in pericol sanatatea.Iar asta tocmai din cauza deliciosului sa miez.Galbenusul e bogat in vitamine si fier dar contine cam doua treimi din necesarul zilnic de grasimi(are 60 de calorii).
Concluzia?
Nutritionistii spun ca ai putea impaca foarte bine pofta de oua si dieta daca ai consuma un singur galbenus cu doua albusuri.


Vrei sa fii revelatia verii, doar ca proba costumului de baie nu ti-a iesit!Testeaza regimul nostru.Dupa doar 7 zile vei arat minunat!Iar asta fara un efort prea mare.La sfarsitul saptamanii, cand te vei intari , vei constata ca lipsesc 4 kilograme.Va fi o victorie daca este exact surplusul de care vroiai sa scapi.
Ai voie sa consumi carne, legume si lactate combinate in cate trei mese principale si doua gustari zilnice.Elimini painea si consumi foarte putin ulei, pentru ca alimentele trebuie preparate la gratar sau inabusite.
Ce sa mananci intr-o saptamana!!!
Luni
Mic dejun:cafea, 3 felii de cascaval, un ardei gras.
Snack:un morcov
Pranz:pui la cuptor cu masline
Snack:un mar
Cina:150g mamaliguta, 200g ghiveci de legume

Marti
Mic dejun:cafea, o cana de lapte, 2 linguri de cereale.
Snack:un mar
Pranz:vitel la gratar cu spanac
Snack:un iaurt
Cina:salata de cruditati si compot

Miercuri
Mic dejun:cafea, o felie de graham si doua felii de branza telemea.
Snack:un kiwi
Pranz:pui cu ciuperci la gratar
Snack:suc de grapfruit
Cina:o salata bulgareasca

Joi
Mic dejun:cafea, 3 linguri de branza de vaci cu un ardei gras
Snack:un mar
Pranz:friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie
Snack:o portocala
Cina:ghiveci de legume cu verdeata

Vineri
Mic dejun:o cafea, o cana de lapte, doua linguri de cereale
Snack:suc de grappfruit
Pranz:conopida gratinata
Snack:un iaurt
Cina:peste rasol cu lamaie si cartof natur

Sambata
Mic dejun:cafea, 3 linguri de branza de vaci cu un ardei gras
Snack:un mar
Pranz:pui cu fasole verde
Snack:un iaurt
Cina:salata de pui cu telina, varza, lamaie, ulei , iaurt

Duminica
Mic dejun:doua oua fierte si o rosie
Snack:un iurt
Pranz:gratar de pui, un cartof fiert cu unt si salata de varza alba
Snack:un grapfruit
Cina:bors de legume.

Bauturi:apa plata, cafea, suc de fructe si ceai de fructe.
Atentie!!! La salate adauga doar doua lingurite de ulei de masline.
PS:Este o dieta destul de echilibrata, dar unora dintre voi s-ar putea sa li se para monotona. Tocmai acesta este secretul ei.Ai grija insa ce vei face dupa.Scaderea in greutate este brusca si de aceea greu d ementinut.Asa ca daca nu esti atenta la cei vei manca in continuare, s-ar putea sa pui repede kilogramele la loc.

marți, 14 iulie 2009

Dieta in cuplu

Traiul in comun are un dezavantaj major. Va indopati din dragoste bineinteles!Totusi trebuie s aluati masuri inainte sa aratati ca Shrek si iubita lui.Stiati ca 9 din 10 cupluri se ingrasa cu 5 kg in primul an de convietuire?

Trucuri:
Nu sariti peste micul dejun nici chiar daca nu va este foame.
Treziti-va mai devreme cu jumatate de ora ca sa mancati bine.Studiile arata ca lipsa micului dejun din alimentatia zilnica poate avea efecte negative:memorie slaba, iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame, dificultate in logica, creativitate redusa, scaderea performantelor.

La pranz un gratar cu legume fierte sau o salata cu de toate este alegerea ideala pentru amandoi.Renuntati la sosuri si grasimi.Daca iubitul tau gurmand nu se satura da-i voie sa manance si putina paine integrala.Pentru ai taia senzatia de foame da-i sa bea un pahar de apa cu un sfert de ora inainte de masa.In loc de prajituri la desert mai bine luati niste fructe.

Cand foamea e mare avem tendinta sa mancam mult mai repede desi din momentul in care incepem sa mestecam , mintea are nevoie de 20 de minute pentru a procesa informatia.Pentru a fenta foamea trebuie sa mestecam incet bucati mici de mancare.

Cina trebuie luata inainte de ora 18.00. Pregatirea acestei mese impreuna poate fi distractiva. Mancati peste, carne de pui sau de vita preparate la gratar, sote de legume, cartofi taranesti sau salata mexicana.

Dieta Vegetariana

Vrei sa scapi de kilogramele in plus?Un regim vegetarian ar fi o alegere potrivita.

Pierzi 3-4 kilograme minim intr-o luna.Asta depinde de rigurozitatea cu care o tii.O astefel de dieta poate avea rezultate notabile in lupta cu kilogramele.Cele mai importante motive sunt: continut scazut de calorii si grasimi.Multe persoane au adoptat vegetarianismul ca o folosofie de viata.S-a dovedit stiintific ca aceste persoane sunt mai suple , mult mai putin predispuse spre obezitate si au o rata a metabolismului mai ridicata.

Dieta vegetariana normalizeaza nivelul colesterolului, da energie si vitalitate sexuala, digestie usoara, memorie buna si creste capacitatea de concentrare, prin plusul de vitamine si minerale consumate.Acestea ajuta la intaririea sitemului imunitar si reduc greutatea corporala la normal.Cele 3 mese pe zi pot fi distribuite astfel.

Mic Dejun:
un bol de cereale intergrale cu lapte de soia, un pahar de suc de portocale, o felie de paine prajita cu miere.

Pranz:
O salata, fara sosuri , cu un strop de ulei de masline si lamaie, 2 oua fierte si o portie de orez integral.

Cina:
Biscuiti din ovaz sau un iaurt degresat cu miere.Fructele trebuie consumate inainte de masa sau la doua ore dupa terminarea ei.

vineri, 8 mai 2009

Ciresele sunt printre primele fructe care ajung la maturitate pe la jumatatea lui mai, sezonul lor durand in jur de 8 sapamani..

Ciresele dulci contin:
- apa (75-89%), - zaharuri, - acizi organici, - vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP), - acid pantoteic, - minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu,fosfor , sulf), - oligoelemente (zinc, cupru, mangan).

Ele pot fi cosumate zilnic in perioada de sezon, in cure de cel putin doua saptamani sau in cure de cate 0,5-1kg fructe proaspete, 1-2 zile pe saptamana, contribuind astfel la intarirea si echilibrarea organismului.

Se realizeaza astfel o buna curatire si tonifiere a organismului prin eliminarea de toxine si prin normalizarea tranzitului intestinal, prevenind imbatranirea.Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal si previne guta.

Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale sau ale cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si renale, colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza.

Ca si fructele, sucul extras din cirese, are aceleasi proprietati si recomandari, el fiind diuretic,laxativ, antiinflamator, remineralizant si un bun sedativ pentru stari nevrotice.

In cazul hepatitelor se recomanda un consum zilnic de 2-3 cani suc de cirese.
In cazul migrenelor se pot pune comprese cu fructe zdrobite.
Pot fi folosite si in cosmetica prin aplicare de fructe zdrobite pe fata. Se obtine astfel o crestere a elasticitatatii pielii.


De la bun inceput, trebuie spus faptul ca in ciuda aparentei simplitati a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice. Ca urmare, aceasta cura poate fi resimtita ca un soc de catre organism, daca nu este pornita gradat. O cura standard cu clorofila dureaza 12 zile si va decurge astfel:
In prima zi de cura nu se va bea mai mult de un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofila, care va fi luat in doza unica, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte mesei de dimineata.
In a doua zi de cura se va dubla cantitatea de extract (100 ml), care va fi baut in doua reprize, cu 30 de minute inaintea mesei de pranz si de seara.
Intre ziua a treia si a unsprezecea se mareste doza cu cate un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizandu-se in trei parti egale, luate cu 30 de minute inaintea celor trei mese principale.
In a douasprezecea zi se bea cate un pahar de extract de clorofila inaintea fiecarei mese. Este de preferat ca in ultima zi de cura sa nu se consume altceva decat orez fiert si sarat dupa gust, pentru ca efectele de dezintoxicare sa fie mai intense.

Este un excelent mijloc de purificare in perioada de primavara, fiind usor de aplicat si extrem de eficient. Cel mai rapid se va simti efectul de accelerare al tranzitului intestinal, ceea ce ce va determina o binevenita eliberare a colonului de toxinele acumulate peste iarna. Daca extractele vegetale sunt prea puternice pentru dvs. si va dau diaree, atunci le veti lua in doze mai mici si veti bea in paralel ceaiuri de menta, coada-racului sau scoarta de stejar, pentru a controla procesul.

Al doilea care va beneficia de pe urma curei cu clorofila va fi sangele. Tulburarile de coagulare, anemia, carentele de calciu si magneziu vor fi rapid compensate de aceasta cura. Hemofilia, chiar anumite forme de leucemie raspund foarte bine la aceasta forma de tratament.
Pielea este cea de a treia "tinta " a curei cu clorofila. Acneea rebela, diferitele forme de alergie, sensibilitatea la infectii vor fi puse pe fuga cu ajutorul tratamentului cu extracte verzi. Tenul va deveni curat si luminos, pielea va capata stralucire sanatoasa.
Gastritele si ulcerele de primavara se amelioreaza si ele cu ajutorul acestei cure. Folositi mai ales extractele din plante aromatice blande (patrunjel, telina) si urzica (care este cicatrizanta si antiacida), care vor proteja peretii stomacului si - important - vor combate bacteriile de la acest nivel (inclusiv celebrul Helicobacter pilori). Astmul sau bronsita vor fi si ele ameliorate de aceasta cura, deoarece clorofila inhiba si distruge bacteriile, favorizeaza procesul respirator.
Astenia de primavara va fi combatuta, mai ales daca vom folosi plante mai amare (frunzele de papadie sunt excelente), in timp ce starile de oboseala vor fi risipite de extractele verzi de patrunjel si telina, adevarate tonice aromatice.
Ar fi pacat sa vorbim despre cura cu clorofila fara sa mentionam efectele sale exceptionale pentru oamenii care lucreaza in mediu toxic, care sunt expusi la radiatii (cum ar fi cele ale monitoarelor calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiza), care au avut sau au o hrana cu multi aditivi sintetici sau cu multa carne. Clorofila protejeaza vasele de sange impotriva sclerozarii, tine la respect infectiile bacteriene indiferent de localizare (chiar si pericardita - inflamatia muschiului cardiac - a fost tratata cu succes cu acesta terapie).

Se folosesc numai tulpini de plante alimentare. Tulpinile plantelor pe care nu le cunoasteti sau a caror provenienta este incerta nu vor fi niciodata folosite, deoarece pot avea efecte toxic imprevizibile (fie datorita toxicitatii plantei in sine, fie datorita stropirii plantei cu substante chimice, ingrasaminte etc.). Cu cat verdele plantei este mai intens, cu atat efectele sale vor fi mai puternice, deoarece si continutul de clorofila va fi mai ridicat. Iata cateva plante frecvent folosite in

terapia cu clorofila:
- fire verzi de zarzavat: patrunjel sau telina, in anumite cazuri frunze de ceapa

verde sau usturoi;
- tulpini tinere de urzica sau frunze verzi de leurda ori papadie;
- mladite verzi, de circa 8 cm inaltime, de grau, orz sau ovaz;
- tulpini tinere de lucerna.

Pentru a obtine extractele pentru o cura de primavara cu clorofila nu avem nevoie de

o aparatura prea sofisticata. Este foarte util sa avem un mixer electric, dar in absenta

acestuia, extractele de clorofila pot fi obtinute si manual. Iata cele doua metode de

obtinere a extractului de clorofila:

Metoda 1 - cu ajutorul mixerului electric
Reteta pentru obtinerea unui pahar (200 ml) de extract de clorofila este urmatoarea:

intr-un vas de plastic se pune un manunchi de mladite verzi de plante (grosimea

manunchiului este cat sa poata fi cuprins intre degetul mare si aratator) si un pahar de

apa plata sau apa de izvor. Se marunteste planta foarte bine (vreme de 3-5 minute) cu

ajutorul mixerului, dupa care se filtreaza imediat printr-un tifon. Se consuma

preparatul imediat dupa filltrare, asa incat sa nu se oxideze.

Metoda 2 - prin macerare
Aceeasi cantitate de mladite verzi se toaca marunt pe o planseta de lemn. Imediat

dupa tocare, planta este pusa cu tot cu suc intr-un pahar cu apa plata sau apa de izvor

si se lasa la macerat la temperatura camerei, vreme de sase ore, dupa care se filtreaza

prin tifon. Dupa filtrare, extractul obtinut se consuma imediat.

Intre regimul alimentar si sanatatea si frumusetea pielii exista o legatura directa.
Aceasta nu inseamna ca exista alimente sau leacuri miraculoase, care ne garanteaza un ten frumos si sanatos, ci ca o dieta bine echilibrata, care tine seama de imperativele sanatatii, va contribui intr-o masura importanta la mentinerea tineretii tenului vostru.

O piele frumoasa depinde de o dieta compusa din alimente ce tin de cele trei mari grupe nutritive, proteine, carbohidrate si grasimi, precum si de substante care ajuta la procesul lor de asimilare, precum vitaminele si mineralele.In timpul in care urmati o cura de slabire, este necesar sa urmati si un program de gimnastica, pentru a asigura, in special pentru fata si gat, elasticitatea si tonusul muschilor si tesuturilor lipsite de pernuta bulelor de grasime.

1..Introduceti un program zilnic de exercitii isometrice pentru fata si gat. In afara faptului ca mentine flexibilitatea muschilor, programul respectiv aduce un flux viguros de sange si oxigen in celulele pielii, asigurandu-le hrana.

2...Faceti un dus rece, in fiecare zi, chiar daca acesta dureaza doar cateva secunde si lasati apa sa curga pe fata voastra. Iar daca dusurile reci nu va sunt agreabile, vaporizati pe fata o lotiune rece, care sa contina jumatate apa si jumatate solutie astringenta. Aceste va avea un efect stimulant asupra fibrelor de colagen si elastina, care mentin pielea ferma si elastica.

3... Infasurati o lingura plata de lemn cu vata inmuiata intr-o lotiune foarte rece, compusa din jumatate ceai concentrat de petale de trandafir, un sfert cu apa de colonie si un sfert de ceai concentrat de levantica. Incepeti apoi sa loviti usor pielea, cu miscari scurte pe intreaga suprafata a gatului si a fetei.

4... Seara, cand aplicati tratamentul cu crema de noapte, masati-va fata in felul urmator. Cu ajutorul degetului mijlociu si al inelarului, prindeti, ca intr-un ciupit, pielea din zonele cele mai apropiate de partea de sus a obrajilor. Rotiti pielea prinsa de degete, cu miscari de masaj, pe intreaga fata si pe gat.

Daca scopul dietei alimentare este menit sa va faca sa pierdeti 10-15 kg, chiar daca acest lucru se petrece intr-o perioada lunga de timp, acest program merita efortul pentru a avea in vedere tratamentele si exercitiile menite sa va ajute la mentinerea elasticitatii pielii.

In momentul in care elastina si colagenul isi pierd elasticitatea, este foarte greu sa le mai recupereze vreodata.Desi un regim de slabire este departe de a fi o placere, daca el va ajuta sa va
recastigati silueta si sa va mentineti sanatatea si frumusetea pielii si, mai ales, respectul de sine, atunci trebuie sa recunoasteti ca merita sa faceti orice efort.

Iata acum cateva din cele mai importante vitamine, rolul lor si alimentele unde pot fi gasite:

Vitamina A se gaseste in produsele lactate, fructele citrice, legumele verzi si in morcovi. Ea ne ajuta sa depasim uscarea extrema a pielii si este un factor important pentru vindecarea arsurilor.

Vitamina A este folosita cu rezultate excelente, in doze mari, pentru vindecarea de acnee si pentru atenuarea ridurilor.

Vitamina B complex contine B1, B2, B6, B12 si multe altele. Ficatul, drojdia, toate grauntele si legumele cu frunze late sunt surse foarte bune pentru vitaminele B complex care sunt adesea intalnite impreuna. Prezenta lor imbunatateste functionarea sistemului nervos al pielii ca si functiile inimii si ficatului. Lipsa vitaminei B poate produce perturbari serioase ale pielii.

Vitamina E se gaseste in germenii de grau si in legumele verzi cu frunze mari si ajuta la vindecarea inflamatiilor, ranilor si leziunilor pielii. Este utilizata in cremele de noapte, mai ales cele destinate sa revitalizeze pielea imbatranita.

Vitamina K, intalnita in legumele cu frunze verzi mari, in rosii si ficat, ajuta la coagularea sangelui si ofera un ajutor nepretuit in tratamentul tulburarilor pielii, cum ar fi eczemele si dermatita, asa cum se intampla, de altfel si cu vitamina F.

Vitamina H este utila pentru echilibrul celular al pielii si repararea tesuturilor corpului. Este intalnita in drojdia de bere, in alune si ficatul de vaca.

Vitamina P este importanta pentru mentinerea tonusului si permeabilitatea peretilor vaselor capilare, evitand spargerea lor. Este mai bine asimilata de corp, daca este asociata cu vitamina C (fructele citrice).

Cura de diuretice

Este o datorie pentru noi de a nu lasa trupul sa-si piarda forma sa firesca luand proportii. Nici nu putem banui cat de schimbate ne sunt trasaturile cand volumul nostru creste. Uneori ramanem consternate cand intalnim unele prietene sau colege care sunt aproape de nerecunoscut sub stratul de grasime, aspect de care de cele mai multe ori nu sunt constiente, minimalizandu-l.

Nu trebuie sa ne pierdem simtul masurii si al echilibrului, nu castigam nimic. Trebuie sa avem un simt critic pentru noi si sa nu ne lasam prada ispitelor.

Va trebui sa fim cu atentie marita asupra liniei trupului nostru; pentru aceasta ne vom cantari cat mai des.Chiar daca in perioada sarbatorilor am facut abuzuri alimentare, odata intrate in normal se va face totul pentru o dezintoxicare generala, reducand dulciurile si grasimile si evitand conservele, branzeturile fermentate, condimentele, acriturile, etc. Se vor consuma legume, fructe, salate. Se va face multa miscare in aer liber, aerobic, gimnastica.

Daca nu reusim, va trebui sa cerem sprijinul medicului si sa incepem o cura de slabire. Este necesar sa depistam intai cauza care ar putea fi de ordin intern ca: glandele endocrine, deranjamentele nervoase sau o alimentatie nerationala.

Se va pune accentul in aceasta cura pe o alimentatie hipocalorica conjugata cu bai de abur, de plante, sauna, impachetari de parafina, gimnastica speciala.Deoarece fiecare organism reactioneaza dupa constructia si arderile sale, metoda de slabire va fi personala, supravegheata de medic si in raport cu varsta si greutatea, fara a se mai apela la formule tip.

Exista mai multe metode de slabire prin provocarea pierderii greutatii:

- Prima ar fi o marire fortata a diurezei, printr-un consum mare de diuretice, care ajuta la scaderea greutatii prin deshidratare.
- A doua metoda se bazeaza pe consumul de extracte tiroidiene.
- A treia metoda vizeaza slabirea muschilor, reducand astfel volumul si greutatea. Ea determina topirea grasimii.

Prima metoda nu este recomandabila deoarece prin cura de diuretice organismul deshidratandu-se isi pierde sarea si potasiul, ceea ce determina o retinere a apei in tesuturi cu urmari neplacute. Odata cu pierderile de minerale, organismul este socat, se dezechilibreaza si apar ameteli, crampe, greturi, si tulburari in functiile organelor interne. Deshidratarea se reflecta in epiderma care nu mai are un tesut conjuctiv ferm si astfel ea se rideaza.

Slabirea cu ajutorul extractelor tiroidiene pe cale orala, poate da tulburari endocrine grave ca: boli de inima, insomnii, ptoze ale organelor prin slabirea muschilor.

Ramane doar a treia metoda, mai de durata, dar mai eficienta, fara sa tulbure intreg organismul intern. Slabirea se va face treptat printr-o scadere a grasimii in etape, pentru a nu provoca o scadere brusca a muschilor neacomodati, datorita micsorarii stratului de grasime, strat pe care isi mentine forma in tesutul conjunctiv. Aceasta se va obtine printr-o alimentatie corelata cu varsta, stiut fiind ca la o varsta mai inaintata caloriile vor fi reduse, iar regimul diuretic va avea un minim caloric necesar din proteine, glucide, saruri minerale si vitamine si foarte putine grasimi (lipide).

Combate celulita

Aparitia celulitei in forma sa moderata este un proces fiziologic normal, care apare la 90% dintre femei. Celulita este rezultatul mai multor cauze care pot fi asociate: -retentia de apa,
-aportul caloric prea mare
-ereditatea.

Truc:
intrebuintare a plantelor medicinale pentru combaterea celulitei.

Retentia apei
Beti ceaiuri de papadie sau de salvie, acestea fiind ambele diuretice bune.


Combateti celulita
Contracarati celulita reducand aportul de cofeina si prin frictiuni locale si prin utilizarea regulata a unui ulei de corp care contine uleiuri volatile.


Frictiunea revigoranta
Ingrediente

50g zahar tos

50g ovaz macinat mare

un pumn de plante uscate amestecate

Frictionati o mana din acest amestec pe pielea umeda, insistand asupra zonelor cu celulita (solduri, coapse, sezut si spatele bratelor). Clatiti. Repetati frectia odata pe saptamana pentru indepartarea celulelor moarte din epiderma si pentru stimularea circulatiei sangvine.

Ulei volatil pentru corp

Ingrediente

50 ml ulei de sambure de struguri

1 lingurita ulei de germeni de grau

10 picaturi ulei de ienupar

5 picaturi ulei de lamaie

5 picaturi ulei de chimen - dulce

Amestecati uleiurile intr-o sticla si scuturati inainte de utilizare. Efectuati masaje zilnice cu uleiul obtinut, pe zonele afectate cu celulita ale corpului - mai ales dupa baie, cand uleiurile sunt usor absorbite - astfel veti avea o piele a corpului mai frumoasa si mai sanatoasa, iar celulita va disparea.

luni, 6 aprilie 2009


In ultimii ani, moda a inoculat ideea marimii 0 printre adolescente, astfel ca frumusetea a devenit sinonima cu o cura de slabire si cu slabitul. Urmatoarea cura de slabire este special creata pentru adolescente, pentru acelea dintre voi care se vor si atragatoare si sanatoase.

*Luni in timpul unei astfel de cure de slabire
ora 07:00 - un pahar de suc de fructe
- un pahar de lapte cu fulgi de porumb
ora 12:00 - 100g peste la gratar (pentru adolescente pline de energie!)
- salata de cruditati cu lamaie
- un mar verde
ora 17:00 – 100g orez fiert
- ½ portie de fasole verde fiarta
- ½ portie de conopida fiarta
(intre mese 2 iaurturi mici light)

*Marti ora 07:00 – 200 ml suc de rosii
- 1 felie paine neagra prajita
- 50 g peste fiert rece

ora 12:00 – 100 g peste pe gratar
- salata verde cu lamaie
- o portocala
ora 17:00 – 1 cartof fiert
- salata cruditati
- 1 iaurt mic light

*Miercuri in cura de slabire pentru adolescente
ora 07:00 – 1 ou fiert tare
- 2 pahare de lapte
ora 12:00 – 100g carne fiarta
- salata de cruditati cu lamaie (pentru adolescente pline de vitalitate!)
- o felie de paine neagra prajita
ora 17:00 - ½ portie fasole verde
- ½ portie orez fiert
- salata de rosii, ridichi, morcovi

*Joi ora 07:00 - ½ grapefruit
-1 ou fiert
- o felie de paine neagra prajita
ora 12:00 - mazare verde fiarta
- 1 pahar de lapte
ora 17:00 – 1 cartof fiert- 100g peste fiert
- rosii si morcovi

*Vineri pe parcursul acestei cure de slabire
ora 07:00 – un pahar suc de fructe
- o cana de lapte cu fulgi de ovaz (pentru adolescente cu putere de concentrare!)
ora 12:00 – 100g peste fiert
- o salata de cruditati
- o feli de paine neagra prajita
ora 17:00 – 100g de carne rasol
- ½ portie de taitei fierti
- ½ porti de ciuperci la gratar

*Sambata ora 07:00 – 2 iaurturi light
- 1 felie de paine neagra prajita
- 50g branza de vaci
ora 12:00 – 100g carne rasol
- 2 felii paine prajita
- salata de cruditati
ora 17:00 - ½ de grapefruit
- 100g peste fiert
- salata de varza cu ceapa

*Duminica, ultima zi a acestei cure de slabire
ora 07:00 – 1 ou fiert
- o felie de paine neagra prajita
ora 12:00 – 50 g de branza de vaci
- salata de cruditati cu lamaie
- 2 pahare de lapte
ora 17:00 – 100g pui fiert (pentru adolescente fericite!)
-1 cartof fiert
- ½ portie de mancare de morcovi
(intre mese ceai fierbinte neindulcit zilnic)
Aviz amatoarelor adolescente! Se pierd 10 kg pe luna in timpul acestei cure de slabire, Nu-i asa ca e minunat?!


Cura de slabire alba inseamna o cura de slabire de durata scurta care iti va permite sa arati foarte bine, dar de care nu poti abuza mai mult de 9 zile. In cura de slabire alba se consuma regulat multe lactate, iar in zilele obisnuite (de pauza in cura de slabire alba) puteti manca numai salate cu carne fiarta de pui sau peste de apa dulce. Cura de slabire alba interzice consumul de dulciuri si grasimi saturate, leguminoase (acestea baloneaza majoritatea femeilor), racoritoarele dulci (chiar si light), alcoolul, pastele.
*Daca sunteti o fire optimista si increzatoarea in fortele proprii, cura de slabire alba se va adapta perfect la stilul de viata, este nevoie de multa ambitie si determinare! Bineinteles, si rezultatele vor fi spectaculoase, in jur de 6 kg ''disparute''. Evident ca nu veti continua cura de slabire alba la nesfarsit, o veti urma eventual numai peste 3-4 saptamani.

*Orarul culinar al acestei cure de slabire alba:
- in primele 3 zile ale unei saptamani mancati in orice cantitate numai produse lactate cu continut de grasime 0, fara adaos de fructe si zahar (lapte dulce, lapte acru, kefir, sana, iaurt, smantana, branza de vaci, branza sarata, cascaval dietetic) si de trei ori pe zi cate o felie de paine neagra prajita
- in urmatoarele 3 zile mancati salate de legume fierte sau inabusite, cu cate o portie mica de orez fiert
- urmatoarele 3 zile in cura de slabire alba vor fi din nou pline de lactate toatal degresate, dar cu adaos de fructe proaspete pe care la taiati si le amestecati.

Iata ca au trecut 9 zile, si cateva kilograme au disparut.
Puteti urma si o cura de slabire alba mai simpla, adica veti manca numai lactate degresate timp de o zi la fiecare 3 zile, iar in rest alimente din cele prezentate mai sus. Dupa ce ati atins greutatea dorita, urmati un regim alimentar usor, faceti miscare si reveniti la cura de slabire alba numai daca simtiti ca mai trebuie sa slabiti.


Se slabesc circa 500 de g pe zi si se bazeaza pe cartofi si lapte degresat, alimente la indemana tuturor, oarecum mai ieftine si foarte sanatoase.

Micul dejun: 200 ml lapte degresat.

Pranzul: 300 g piure de cartofi.

Gustare (orele 16): 200 ml lapte degresat.

Cina: 300 g cartofi fierti in salata (1 ou fiert tare, cartofi, 1 lingura untdelemn, mult patrunjel tocat).
Se tine o saptamana pe luna.

Dieta lipotropa


Conceptia dietei apartine cercetatorilor de la universitatile californiene.
Se bazeaza pe o combinatie de alimente naturale, de mare eficienta in arderea depozitelor de grasimi.

Ce aveti voie sa mancati: peste, carne de pasare, raci, ficat, rinichi, fructe si legume proaspete.

Zilnic se recomanda o jumatate de ceasca de branza de vaci, amestecata cu orez nedecorticat (fiert circa 20 min.) si ulei de plante.
Si soia este binevenita in aceasta combinatie.
Carnea de pasare, peste sau organele trebuie asezonate cu mult suc de lamaie.
Se recomanda cat mai multe citrice.
Dieta poate fi tinuta pana se ajunge la greutatea dorita. Eficienta: - in prima saptamana se pierd aproximativ 750 g; - in a doua saptamana pierderea ajunge la 1,250 kg; - in a treia saptamana - 2 kg; in a patra saptamana - 3 kg; in a cincea saptamana - 4 kg; in a sasea saptamana - 5 kg.



*pierderea rapida a 3-4 kg pe saptamana

Aceasta dieta se adreseaza femeilor care sunt foarte ocupate in timpul zilei si care au o vointa de fier. Sunt interzise complet sarea, zaharul si painea.

Regimul va consta intr-o singura masa, masa de seara, si anume: 250 g orez fiert in apa cu 50 g ulei, 250 g carne de vita (degresata) la gratar, 450 g fructe sau castraveti cruzi (cine suporta).
In timpul zilei, veti consuma 6 cesti de ceai verde (sau de cozi de cirese), 350 g suc de lamaie si 200 g suc portocale.


Dieta dr. Agnes Aubry – 2 – 3 kg in 7 zile

Trei zile “albe” - luni, vineri si sambata, mancati numai lactate total degresate (iaurt si lapte cu 0 grasimi, la fel branza si cascaval). In magazinele noastre, exista o oferta bogata de lactate dietetice, la care puteti apela. Langa lactate: 3 felii de paine prajita pe zi.

Trei zile “verzi” - marti, miercuri si joi, mancati doar salate de legume proaspete sau fierte in aburi, insotite de o portie de orez (fiert in apa, fara grasimi).

O zi “rosie” - duminica, cand e liber la carne si peste, dar numai fripte pe gratar sau fierte.

Alaturi: o portie de legume (salata) sau de orez.
Obligatoriu: dupa fiecare masa, beti un pahar de apa fierbinte sau un pahar de apa cu un deget de otet de mere.
Se exclud orice fel de alte alimente ca: paine, dulciuri, bauturi gazoase, alcool.
.

Regimul alternativ


Regimul alternativ- 4-5 kg in 6-7 zile

Luni: fructe.

Marti: legume (fierte sau crude).

Miercuri: fructe si legume.

Joi: lapte degresat si banane.

Vineri: carne fiarta (pui sau vitel) fara garnitura si suc de rosii (rosii).

Sambata: carne (gratar) si salata de legume cu zeama de lamaie.

Duminica: orez fiert (200 g) si suc de fructe.
Sunt excluse cafeaua, sarea si uleiul, iar obligatoriu se vor bea 2 l lichide (ceai sau apa) pe zi.


Regimul cu oua

Cura consta in:

DIMINEATA, in fiecare zi (de luni pana duminica): 2 oua, cafea neagra fara zahar, 1 grapefruit.

PRANZ (luni-vineri): 2 oua, cafea neagra fara zahar si o salata verde sau din legume fierte. Sambata: salata de fructe fara zahar (exclus struguri, prune, pere). Duminica: carne de pui fiarta sau fripta, rece, salata de rosii, 1 grapefruit.

SEARA: luni - 2 oua, salata, o feliuta de paine prajita; marti - o felie de carne slaba fiarta (rece), salata verde cu putina telina rasa, un castravete si cateva masline; miercuri - 2 oua, salata si lapte batut (o cana); joi - 2 oua, salata de varza alba, 1 feliuta de paine prajita, 1 cana cu lapte batut; vineri - peste fiert, salata verde, 1 felie de paine prajita, 1 grapefruit, cafea neagra fara zahar; sambata - carne fiarta sau fripta (dupa dorinta, de aceasta data), salata cu putina telina, castraveti, rosii, cafea neagra fara zahar; duminica - putina supa, carne de pui rece, salata din varza cruda si rosii. Ouale se vor consuma fierte, tari (dar nu rascoapte).
Masa de seara sa nu depaseasca orele 19:00. Salatele sa aiba foarte putina sare si ulei. Sa se consume circa 1,5 l apa sau ceai neindulcit pe zi, la temperatura camerei.

Dieta japoneza

- Ziua I - ziua orezului. Se fierb 250 g de orez la foc mic, timp de 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se adauga cateva picaturi de lamaie sau un mar ras. In prima zi a dietei, se imparte in portii orezul astfel preparat si nu se consuma nici un alt aliment.
- Ziua II - ziua pestelui. Se mananca doar peste fiert sau la gratar, fara nici un adaos. Nu se va depasi cantitatea de 500 g de peste pe tot parcursul zilei.
- Ziua III - ziua orezului. Se urmeaza aceeasi dieta ca si in prima zi. In timpul dietei se vor consuma lichide (apa, ceai).
Daca dieta se tine trei zile consecutiv, veti slabi 3 kg.

Dimineata: o chifla cu o felie de sunca sau piept de pui.
Ora 11:00: un mar.
Pranz: salata de legume fierte in aburi (fasole verde, conopida etc.) + un gratar din piept de pasare sau peste alb.
Ora 16:00: un fruct.
Seara: o ceasca de supa de legume sau mamaliga cu branza de vaci degresata si iaurt.
Dieta se tine timp de o saptamana.

Dureaza 7 zile.
Se slabesc lejer 4-5 kg.
Ziua I: fructe + 1 cana bors.
Ziua II: legume + 2 cani bors.
Ziua III: legume si fructe + 3 cani bors.
Ziua IV: 3 banane + 4 cani bors.
Ziua V: carne de vita (fiarta sau gratar), rosii + 5 cani bors.
Ziua VI: carne de vita si legume + 6 cani bors.
Ziua VII: orez (decorticat) si suc de fructe natural, legume + 7 cani bors.Obligatoriu:
- Se consuma 2 l apa pe zi.
- Se exclud din alimentatie zaharul, painea si sarea.


- Ora 8:00 - 1 cafea.
- Ora 10:00 - 2 oua fierte
- Ora 12:00 - 1 pahar suc de rosii
- Ora 14:00 - 100 g sunca sau 1 felie paine prajita
- Ora 16:00 - 1 mar
- Ora 18:00 - 100 g branza slaba
Se slabeste 1 kg/zi.

Dieta de patru zile


Se pierde 1 kg pe zi
- Prima zi: 1 l de lapte sau 2 iaurturi.
- A doua zi: 1 kg de fructe sau legume.
- A treia zi: 1 kg de cartofi fierti.
- A patra zi: 400 g carne fiarta, fara grasime.
In timpul regimului se beau multe lichide. Dupa aceste 4 zile, se poate continua cu regimul disociat (Regimul Montiagnarc).

Regimul Marychy


Va cantariti duminica si incepand de luni, timp de 7 zile, respectati urmatorul meniu:
- Micul dejun - o ceasca de ceai amar sau cafea neagra cu putin zahar.
- Al doilea mic dejun (ora 10:00) - 40 g branza.
- Pranzul - un ou tare, 120 g carne la gratar, 20 g branza.
- Gustarea de dupa-amiaza - identica cu primul mic dejun.
- Cina (orele 19:00) - 120 g carne slaba, salata cu ulei.
- Inainte de culcare - un pahar de ceai de musetel (sunatoare).
Dupa expirarea celor 7 zile veti slabi 2-3 kilograme. Se poate relua regimul dupa aproximativ doua saptamani

Reteta americana

Reteta americana si care garanteaza pierderea a 3-5 kg in 5 zile.
ora 8:00 - o cafea fara zahar
ora 10:00 - un ceai de plante neindulcit
ora 12:00 - un triunghi de branza topita
ora 14:00 - 1/2 cutie branza de vaci
ora 16:00 - un pahar cu suc de rosii
ora 18:00 - un ou fiert tare
ora 20:00 - un iaurt dietetic
ora 22:00 - un mar.

*alergat (10 km/h) - 900 calorii/ora
*inot (viteza medie) - 270 calorii/ora
*tenis (simplu) - 400 calorii/ora
*schi fond - 700 calorii/ora
*mers pe jos (5 km/h) - 200 calorii/ora
*ciclism (10 km/h) - 240 calorii/ora
Pentru a afla mai multe despre calorii, vizitati rubrica alimentatie si continutul caloric al alimentelor.

Dieta Yin Yang


ALIMENTE YANG

Trei zile consecutive se consumã alimente proteice

Cantitãþile pentru o zi:
-300-400 g. Carne de pui, vitã sau peste, fiartã, grãtar sau la cuptor
-300 g. Iaurt, 300 g brânzã de vaci, 2 litri lichid (apã sau ceai de plante), un ou fiert.
Dupã fiecare masã se bea o canã de ceai fierbinte.

ALIMENTE YIN

Trei zile consecutive se consumã alimente vegetale
Cantitãþile pentru o zi:
-600 g legume sub formã de salate, ciorbe, supe (cu puþin ulei de mãsline, lãmâie, bors sau otet pentru gust acrisor) sau sub formã de mâncare, la cuptor; ghiveci (se pot folosi toate soiurile de legume).
-200-300 g. Fructe (mai putin struguri, pere, fructe uscate)
-500 ml. Suc de rosii sau suc de fructe.
-100 g. Pâine graham sau 200 g fulgi de porumb.
-2 litri apã mineralã platã sau ceai de plante.
Dupã fiecare masã se bea o canã de ceai fierbinte.

Este bine sã se mãnânce cea mai mare cantitate de alimente în prima parte a zilei.
Dupã ora 20 nu se mai mãnâncã nimic, se pot bea lichide.

DIETA TOP-MODEL


Alimente permise
1. Cereale integrale
2. Legume
3. Dovleac
4. Mere si pere
5. Peste sau pui o data pe zi
6. Alune de padure in cantitati mici

Alimente interzise:
1. Struguri, mango, banane
2. Carne
3. Cafea
4. Zahar

Cu aceasta dieta echilibrata poti slabi, mentinandu-ti frumusetea pielii si parului si neprivand corpul de vitaminele si elementele esentiale!!!!

Micul dejun

Cereale de ovaz cu stafide si lapte degresat. Doua felii de graham cu putin unt si miere.

Gustare

Un morcov si o telina.

Pranz

Varianta 1: O farfurie de supa cu legume, 2-3 biscuiti din faina de grau si un mar.

Varianta a 2 a: Salata de iarna, din varza alba sau rosie, porumb, un morcov, sucul de la un mar combinat cu sucul de la o lamaie. Se adauga maioneza de soia si se serveste cu graham.

Gustare

O cana de supa cu legume - la alegere.

Cina

Ziua 1: Cod file gatit in lapte cu patrunjel, 1-2 morcovi, un mar copt.

Ziua 2: Piept de pui fara pielita la gratar, 1-2 morcovi, o bucata de branza, un mar.

Ziua 3: 2 linguri de ton cu orez. Salata formata dintr-un mar, stafide si 6 nuci.

Ziua 4: Bucatele de pui gatite cu legume (puiul poate fi inlocuit cu orez), un mar copt.

Ziua 5: Somon file la cuptor cu legume: morcov, telina si conopida.

Ziua 6: O tocana din morcovi, telina, conopida, mazare si sos de soia.

Ziua 7: Se repeta la alegere una dintre zilele precedente.


Iata ce dieta te indeamna vedeta sa urmezi:

Micul dejun
1/2 Grepfruit, 1 felie de graham prajita, 1 cana de lapte degresat

Pranz
100g de piept de pui fara pielita, 1 cana de spanac fiert, 1 cana ceai de plante

Cina
Paine cu usturoi, branza degresata si ciuperci la gratar


Stiati ca, dintre persoanele care tin regimuri de slabire ce promit o pierdere in greutate rapida, majoritatea pun la loc greutatea pierduta in maxim 5 ani? Cea mai buna metoda de a atinge si a mentine greutatea ideala este sa va schimba permanent obisnuintele alimentare. Obezitatea, ca si multe alte boli, este o boala a obisnuintei. Diversitatea alimentara si obiceiurile culinare sanatoase pe termen lung sunt secretele greutatii ideale. Va propunem cateva sfaturi si retete care speram sa va fie de folos.

Si din nou va prezint cateva Trucuri si Sfaturi Practice pentru Cura de Slabire

1. Indiferent ce regim de slabire urmati, nu este bine sa slabiti mai mult de 1 kg pe saptamana. Tot ce depaseste aceasta greutate este masa musculara, nu gresime. Nu vrem acest lucru, nu?

2. O scadere in greutate spectaculoasa in prima saptamana a regimului de slabire se datoreaza pierderii de lichide. De aceea, in orice cura de slabire trebuie consumate cat mai multe lichide care sa compenseze aceasta pierdere.

3. Mancati cate putin si des (de 5-6 ori pe zi) mai degraba decat mult si rar. Astfel, evitam aparitia senzatiei de foame, care ne face sa mancam in exces.

4. Luati o gustare usoara (un fruct) cu 90 de minute inainte de masa, astfel incat, de foame, sa nu mancati prea mult in timpul mesei.

5. Ardeiul si condimentele accelereaza metabolismul si de aceea se recomanda sa mancati un ardei iute sau ceva condimentat in decurs de 3-4 ore dupa masa. Nu trebuie insa sa exagerati.

6. Ceaiul verde ajuta in regimul de slabire. Beti cat mai des, deoarece este foarte sanatos!

7. Incercati sa luati ultima masa inainte de ora 18:00.

8. Evitati alcoolul, mai ales inainte de masa, deoarece stimuleaza apetitul.

9. Faceti miscare! Daca nu aveti timp sa mergeti la sala, macar uitati de lift sau mergeti pe jos cat mai mult. Nici un regim de slabire nu este eficient daca nu faceti miscare.

10. Nu uitati proverbul referitor la cele trei mese zilnice: Dimineata imparte mancarea cu prietenii, la pranz mananca pe saturate, iar seara da-o la dusmani!


Cea mai buna metoda de scadea in greutate sau de a va mentine o greutate buna este ca, pe termen lung, sa stiti ce alimente puteti manca si ce ar fi bine sa evitati. Semaforul pentru slabire va arata la ce sa spuneti intotdeauna NU, ce puteti manca ocazional si cu ce va puteti satura la masa. Acest regim nu este unul pe termen scurt, ci mai degraba unul care ar trebui sa devina un mod de viata sanatos, mai ales daca aveti tendinta sa fiti un om "cu greutate".

Rosu: (de evitat)
- alune - bacon - bauturi racoritoare cu zahar - bomboane - budinca - carnati - carne grasa - cartofi prajiti - cereale cu zahar - cipsuri - clatite - costita - covrigi - creme -frisca - gem - gogosi - hamburger - jeleuri - lapte integral - legume prajite - margarina - napolitane - nuci - peste prajit - pizza - placinta - prajituri - siropuri - slanina - stafide - unt - zahar

Galben: (ocazional)
- alcool - biscuiti - branza - conserve de carne - iaurt cu fructe - inghetata - lasagna - macaroane cu branza - omleta cu branza - paine integrala - supa-crema - unt de arahide

Verde: (pe saturate)
- andive - ardei - branza de vaci - carne de vita sau pui fara piele - cartofi fierti sau copti - castraveti - ceai verde - ceapa verde - cereale fara unt si fara zahar - conopida -fasole verde - fructe proasptete sau conservate fara zahar - lapte de gresat - legume oua fierte - macaroane - mamaliga - muraturi - paine neagra (Graham) - orez (brun) - peste fara ulei - praz - ridichi - salata verde - spanac - telemea de vaca nesarata - varza

Va recomandam ca, pentru inceput, sa lipiti lista deasupra mesei din bucatarie...

;;

Template by:
Free Blog Templates