miercuri, 27 ianuarie 2010

Trebuie sa stii..


Majoritatea oamenilor detin un risc destul de mare in ceea ce priveste aparitia bolilor cardiovasculare, acest lucru aparand ca efect al urmarii unei retete de slabit ce recomanda cele cinci gustari (pe portii) de legume si fructe pe zi.

Concluzia trasa in urma unui studiu facut pe Internet, arata ca de fapt indicatiile in ceea ce priveste consumul de legume si fructe au creat de nenumarate ori confuzii in randul consumatorilor. Va prezentam mai jos dozarea corecta de legume si fructe si de asemenea alegerile considerate cele mai sanatoase.

  • Kiwi are un numar mare de proprietati nutritive si de asemenea o cantitate destul de mare de vitamina C, chiar mai mare decat are 1 portocala.
  • Merele sunt indicate pentru scaderea nivelului de colesterol si au un continut de fibre de 80%. Banana are un continut mare de potasiu.
  • Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti si se recomanda in foarte multe retete de slabit.
  • Un mar sau o banana reprezinta o portie, insa daca luam pepenele sau ananasul, 1 felie e suficienta, cu atat mai mult daca sunteti pe perioada unei retete de slabit.
Legumele din diferite retete de slabit care sunt considerate echilibrate sunt urmatoarele: dovleacul si morcovii, care care sunt bogati in vitamina A si betacaroten si se pot consuma si in prajituri, dar si in supe. Broccoli si conopida reprezinta adevarate “izvoare” de carbohidrati. Varza contine intregul complex de vitamine B. Rosiile ajuta la cresterea imunitatii organismului si sunt bogate in fier. Toate aceste legume mentionate mai sus sunt indicate in orice retete de slabit.
De asemenea, aceleasi legume si fructe sunt obligatorii pentru a avea o alimentatie sanatoasa. Orice retete de slabit echilibrate se constituie din trei mese principale si doua gustari bazate de fructe proaspete. Oricat de mult ati vrea sa mancati o prajitura, este mai bine sa va ganditi ca 1n fruct este ca mult mai sanatos. Prajitura are un numar prea ridicat de calorii, in schimb, 1 mar sau un alt fruct va va ajuta nu doar sa eliminati caloriile, ci va contribui si la mentinerea unei stari de sanatate bune.

2 comentarii:

daras.25 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates