sâmbătă, 28 martie 2009

Regimuri de slabire la 50 ani


Introducere

Aceasta varsta este foarte dificila pentru femei, caci, in general, aduce cu sine un eveniment care le marcheaza viata: menopauza.
Inegalitatea dintre sexe se manifesta din pacate si in privinta siluetei. Barbatii sunt mai putin predispusi la ingrasare odata cu trecerea timpului, in timp ce femeile sunt afectate de modificarile hormonale datorate menopauzei.
Mult timp s-a crezut ca femeile se ingrasa in mod inevitabil la 50 ani. De fapt, exista o solutie: cat mai multa miscare!

Cauzele luarii in greutate:


Modificarile corpului
La varsta menopauzei, organismul secreta din ce in ce mai putini hormoni (estrogeni). Grasimea de pe solduri si coapse se estompeaza, pentru a se localiza in regiunea abdomenului. In plus, esti mai predispusa la retentia de apa, ceea ce iti afecteaza de asemenea silueta.

Cresterea apetitului
Scaderea secretiei de estrogeni duce la cresterea apetitului; asa se explica faptul ca simti intruna nevoia de a manca ceva. In plus, vrei sa-ti potolesti unele temeri legate de transformarile prin care treci sau sa compensezi un vid afectiv, apeland la alimentele care iti plac.

Depunerea grasimii
Ai senzatia ca tot ce mananci se depune? Este normal: dupa 50 ani, cheltuielile de energie ale organismului sunt mai scazute, iar tesuturile grase au tendinta de a inlocui masa musculara. Rezultatul: mancand la fel ca si pana acum, te ingrasi mai usor.

Meniul pentru 50 ani

Atentie, alimentele scrise cu italice sunt permise doar 1 data pe saptamana.

Micul dejun:
50 ml lapte semi-degresat
60 g paine
8 g unt sau 2 linguri de dulceata
1 fruct


Pranz:
150 g fainoase
legume crude si/sau preparate (1 farfurie)
100 g carne slaba
2 linguri ulei
1 iaurt natural integral
1 fruct


Gustare
60 g paine
40 g branza
sau
30 g ciocolata


Cina
1 farfurie de supa de legume sau 200 g legume crude si/sau preparate
80 g peste sau 50 g mezeluri
1 lingura de ulei
1 iaurt natural integral
1 fruct

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates