marți, 31 martie 2009

Slabeste cu ajutorul proteinelor


Numeroase cercetari efectuate pana in prezent au demonstrat ca cele mai eficiente regimuri de slabit sunt de lunga durata. La fel este si urmatorul. Este un regim bazat pe proteine, derulat in patru etape care depind de numarul de kilograme pe care vrei sa le pierzi. Daca iti doresti rezultate stabile, va trebui sa tii regimul intocmai.

Cele patru faze ale regimului presupun:
Faza 1: este denumita si faza de atac, in timpul careia nu consumi decat proteine;
Faza 2: este faza intermediara in care poti consuma alimentele proteice din prima faza, dar poti introduce treptat si legume;
Faza 3: de consolidare;
Faza 4: de stabilizare.

Faza 1
Este destul de greu de suportat, dar are o eficacitate crescuta, deoarece organismul consuma calorii pentru digestia proteinelor ingerate. Poate varia intre 3-5-7 si 10 zile, in functie de numarul de kilograme pe care doresti sa le pierzi. Pentru a pierde mai putin de 10 kilograme sunt suficiente intre 3 si 5 zile, iar pentru a pierde mai mult de 10 kg, intre 7 si 10 zile.

Proteine acceptate:

* carne de vitel, vita (nu antricot), pui sau curcan (ambele fara piele);
* oua, peste, branza tofu, somon afumat, surimi, fructe de mare, lactate degresate (0,1% grasime).


Faza 2
Daca prima faza a durat intre 3 si 5 zile, cea de-a doua va dura si ea inca 3-5 zile sau se va tine pana cand se ajunge la greutatea dorita. Incepand cu aceasta a doua faza poti introduce legumele. Toate legumele sunt acceptate cu exceptia: cartofilor, orezului, mazarei, fasolei uscate, porumbului. Poti manca morcovi, insa nu fierti. Pentru a slabi mai putin de 10 kilograme, alterneaza 3 zile doar de alimente proteice si 3 zile de proteine si legume. Pentru a slabi mai mult de 10 kg, alterneaza 5 zile de alimente doar proteice cu 5 zile de proteine cu legume.

Faza 3
Nu uita de aceasta faza odata ce ai pierdut kilogramele nedorite. Daca ai pierdut 10 kilograme, este imperativ necesar sa respecti consolidarea. Pentru 10 kilograme pierdute, numarul lor se va inmulti cu 10, si astfel rezulta 100 de zile de consolidare. In aceasta faza nu mai ai nevoie de zile doar cu proteine. Poti consuma alimente proteice in combinatie cu legume si, treptat, se vor introduce fructe, leguminoase uscate, branza, paine.

Faza 4
Se mananca normal, dar se impun doua reguli:

* o zi pe saptamana doar de alimente proteice (intotdeauna aceeasi zi a saptamanii)
* doua linguri de supa de ovaz pe zi pentru continutul lor in fibre solubile

Precautii

* Ouale si carnea, consumate in cantitati mari in prima faza a regimului, risca sa duca la cresteri ale nivelului colesterolului sangvin. Incearca sa eviti galbenusul de ou, fiind de preferat albusul, si carnea;
* Faza 1, fiind saraca in fibre vegetale, poate duce la aparitia constipatiei, asa ca bea cel putin 2,5 litri de apa pe zi ;
* Ca in orice regim exista riscul unor carente. Este bine sa urmezi sfatul medicului specialist pentru o eventuala suplimentare cu vitamine si minerale.


Dr. Alin Popescu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates