joi, 2 aprilie 2009

Ce sa mananci cand faci sport?!

E mai bine ca atunci cand faci sport sa ai stomacul mai degraba gol decat plin. Ideal e sa faci sport la 3 ore dupa ultima masa. Pe de alta parte, nu e bine nici sa faci sport fara sa mananci. Iata cateva sfaturi utile pentru a fi in forma si a avea o silueta de invidiat.
-Daca vrei sa faci piscina sau jogging dimineata, inainte de serviciu, solutia ar fi sa bei un ceai sau o cafea si un pahar mare de apa, sa mananci un fruct sau sa bei un suc proaspat de fructe. Adica sa te hidratezi foarte bine inainte de a face sport. In timpul activitatii sportive, nu exagera cu efortul. Bea multa apa, mai ales dupa piscina. Dupa ce alergi, bei in mod spontan, fiindca transpiri. Dupa sport, poti lua un mic dejun adevarat: cereale complete sau paine integrala, un produs lactat sau 1/2 felie jambon slab, 1 fruct sau un suc si o bautura calda. La pranz si seara opteaza pentru meniuri bogate in glucide lente, vitamine, acizi grasi nesaturati.
Cu 1-2 ore inainte de sport ia o gustare care iti va tine de foame, dar nu iti va incarca stomacul. Un baton de cereale, un pumn de migdale si un fruct, plus un pahar mare de apa. Evita mancarea grasa. Opteaza pentru o supa sau o ciorba si o salata cu paste. Termina masa cu un iaurt si un fruct ca desert. Daca te saturi, pastraza-le pentru gustare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates