joi, 2 aprilie 2009

Dieta cu iaurt


Slabesti repede si bine… 2 kg in 5 zile! Atentie insa: dieta este restrictiva, da rezultate, dar nu este recomandata mai mult de 5 zile. Este o dieta ce trebuie folosita doar in zituatii de urgenta.La inceputul "erei iaurtului", acesta se vindea doar in farmacii, pe post de medicament, fiind considerat un remediu contra infectiilor intestinale. Azi, el face parte din categoria alimentelor esentiale intr-o alimentatie sanatoasa.

Cu fructe, dulceata, simple, grase sau fara grasimi, iaurturile satisfac toate gusturile. Consumat zilnic, aduce organismului mai multe beneficii. Cu un continut mic de grasimi si mare de proteine si calciu, el te ajuta sa slabesti fara prea mult efort si poate fi o dieta ideala pentru un iubitor de lactate.

Dieta de urgenta:

Mic dejun: un iaurt cu 0% grasimi, o felie de paine neagra si o cafea fara zahar.

Pranz: o cana cu supa de legume (ideala este cea de varza), un iaurt 0% grasimi si un fruct (poate fi si o banana).

Cina: un iaurt cu 0% grasimi si salata de fructe sau de legume crude, cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Varianta pentru carnivori: 200 g de carne slaba si un ceai.

* Obligatoriu: 2 litri de apa pe zi, eliminarea dulciurilor, alcoolului si a bauturilor carbogazoase
5 motive pentru a urma o dieta sanatoasa cu iaurt:

* continutul de calciu si proteine;
* un iaurt pe zi te va ajuta sa faci fata provocarilor, oferindu-ti vitalitate C;
* iaurtul contine fermenti selectionati ce faciliteaza digestia lactozei chiar si in cazul persoanelor carora laptele le provoaca aciditate gastrica;
* cu un iaurt pe zi, eviti balonarile, constipatia si deranjamentele stomacale

Consumul zilnic de iaurt reprezinta o sursa importanta de calciu si proteine, ideale pentru oase puternice. Un iaurt pe zi poate tine osteoporoza la distanta. Iaurtul contine calciu, proteine si minerale necesare dezvoltarii armonioase a copiilor.
Permise si nepermise:

* bucura-te de o inghetata savuroasa… din iaurt si ananas: paseaza cateva bucati de ananas, adauga iaurt si putin compot
* adaosul de zahar e interzis; oricum, nevoia ta de dulce va fi pe deplin satisfacuta
* daca iti plac iaurturile cu fructe, prepara-ti singura combinatia favorita: pune in iaurt fructe proaspete sau congelate. Nu va fi la fel de dulce ca acela de la magazin, dar nici la fel de caloric!
* pentru o gustare mai savuroasa, dar si mai consistenta, adauga in iaurt o lingura cu cereale integrale sau fulgi de porumb. Evita cerealele cu miere, zahar si ciocolata.
* chiar daca scrie pe cutie ca sunt speciale pentru silueta, fii atenta la continutul de zahar inscris pe eticheta! Daca nu e scrisa nici o valoare, vezi pe ce loc e in lista ingredientelor, cu cat e mai in fata, cu atat procentul e mai mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates