joi, 2 aprilie 2009

Principiile unei diete moderne

Principiile unei diete moderne

- Principiile unei diete moderne difera in functie de metabolism,mecanismul de functionare al acestuia si modul de viata al fiecaruia.

- Numeroasele studii au demonstrat ca nu e sanatos sa folosim cure drastice, de infometare pentru a avea o silueta de invidiat. Motivul? Efectul obtinut e rapid, insa greutatea nu poate fi mentinuta. Asadar, evitati regimurile drastice, intervalele scurte destinate slabirii, metodele fara baza stiintifica, si suplimentele alimentare care "fac minuni".

- Cu cat masa musculara e mai bine reprezentata, cu atat creste si rata metabolica si cu cat scade masa musculara , cu atat descreste rata metabolica.

- Studiile arata ca pierderile semnificative de masa musculara ca urmare a unui aport caloric redus drastic pot duce la o scadere de pana la 45% a ratei metabolice.

- O modalitate de a creste rata metabolica in timpul dietei e de a asigura un aport caloric suficient pentru a obtine catabolizarea grasimilor si nu a tesutului muscular, in timp ce se lucreaza la cresterea masei musculare. Sunt recomandate de 2-3 ori pe saptamana sedinte de aerobic, jogging, inot sau mers in ritm rapid sau mers in ritm alert cate 30 de minute zilnic, care vor ajuta la tonifierea musculaturii si arderea grasimilor.

- Pentru fiecare kilogram de musculatura castigata, organismul consuma suplimentar cate 100 de calorii zilnic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates