luni, 6 aprilie 2009

Ingrasarea.Cauze


S-a constatat stiintific faptul ca unii oameni se ingrasa mai repede si mai mult decat altii. De asemenea, se pare ca unii dintre noi pun imediat la loc greutatea pierduta in timpul unui regim de slabire. Intelegerea cauzelor care stau la baza acestui fenomen ne poate ajuta la pastrarea greutatii ideale. Printre cauzele cresterii excesive in greutate se numara:

1. Mostenirea genetica. Apetitul este determinat de anumite substante chimice care se gasesc in organism si care difera de la o persoana la alta, in functie de mostenirea genetica.

2. Metabolismul. Se refera la viteza cu care energia introdusa prin hrana este consumata de organism. Cand spunem ca cineva are "arderile mai rapide" inseamna ca acea persoana consuma foarte repede caloriile. Metabolismul este influentat de ereditate, de activitatea fizica depusa, de alimentele consumate sau de stres.

3. Varsta. Faptul ca, pe masura ce inaintam in varsta, activitatea este mai redusa, duce la incetinirea metabolismului.

4. Ora din zi la care luam masa. Aportul caloric este consumat mai repede in orele de activitate intensa si mai lent in perioadele de repaos.

5. Cum mancam. Se recomanda sa mancam incet si sa mestecam bine alimentele. Digestia va fi mai usoara daca nu ne repezim asupra hranei

Anumite cauze, precum ereditatea sau mostenirea genetica sunt mai presus de puterea noastra, insa putem sa ne ajutam organismul mancand la anumite ore, mestecand corect hrana si avand un stil de viata activ. Sanatatea este mai presus de orice si merita sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a o pastra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates