luni, 6 aprilie 2009

Trucuri si Sfaturi Practice


Stiati ca, dintre persoanele care tin regimuri de slabire ce promit o pierdere in greutate rapida, majoritatea pun la loc greutatea pierduta in maxim 5 ani? Cea mai buna metoda de a atinge si a mentine greutatea ideala este sa va schimba permanent obisnuintele alimentare. Obezitatea, ca si multe alte boli, este o boala a obisnuintei. Diversitatea alimentara si obiceiurile culinare sanatoase pe termen lung sunt secretele greutatii ideale. Va propunem cateva sfaturi si retete care speram sa va fie de folos.

Si din nou va prezint cateva Trucuri si Sfaturi Practice pentru Cura de Slabire

1. Indiferent ce regim de slabire urmati, nu este bine sa slabiti mai mult de 1 kg pe saptamana. Tot ce depaseste aceasta greutate este masa musculara, nu gresime. Nu vrem acest lucru, nu?

2. O scadere in greutate spectaculoasa in prima saptamana a regimului de slabire se datoreaza pierderii de lichide. De aceea, in orice cura de slabire trebuie consumate cat mai multe lichide care sa compenseze aceasta pierdere.

3. Mancati cate putin si des (de 5-6 ori pe zi) mai degraba decat mult si rar. Astfel, evitam aparitia senzatiei de foame, care ne face sa mancam in exces.

4. Luati o gustare usoara (un fruct) cu 90 de minute inainte de masa, astfel incat, de foame, sa nu mancati prea mult in timpul mesei.

5. Ardeiul si condimentele accelereaza metabolismul si de aceea se recomanda sa mancati un ardei iute sau ceva condimentat in decurs de 3-4 ore dupa masa. Nu trebuie insa sa exagerati.

6. Ceaiul verde ajuta in regimul de slabire. Beti cat mai des, deoarece este foarte sanatos!

7. Incercati sa luati ultima masa inainte de ora 18:00.

8. Evitati alcoolul, mai ales inainte de masa, deoarece stimuleaza apetitul.

9. Faceti miscare! Daca nu aveti timp sa mergeti la sala, macar uitati de lift sau mergeti pe jos cat mai mult. Nici un regim de slabire nu este eficient daca nu faceti miscare.

10. Nu uitati proverbul referitor la cele trei mese zilnice: Dimineata imparte mancarea cu prietenii, la pranz mananca pe saturate, iar seara da-o la dusmani!


Cea mai buna metoda de scadea in greutate sau de a va mentine o greutate buna este ca, pe termen lung, sa stiti ce alimente puteti manca si ce ar fi bine sa evitati. Semaforul pentru slabire va arata la ce sa spuneti intotdeauna NU, ce puteti manca ocazional si cu ce va puteti satura la masa. Acest regim nu este unul pe termen scurt, ci mai degraba unul care ar trebui sa devina un mod de viata sanatos, mai ales daca aveti tendinta sa fiti un om "cu greutate".

Rosu: (de evitat)
- alune - bacon - bauturi racoritoare cu zahar - bomboane - budinca - carnati - carne grasa - cartofi prajiti - cereale cu zahar - cipsuri - clatite - costita - covrigi - creme -frisca - gem - gogosi - hamburger - jeleuri - lapte integral - legume prajite - margarina - napolitane - nuci - peste prajit - pizza - placinta - prajituri - siropuri - slanina - stafide - unt - zahar

Galben: (ocazional)
- alcool - biscuiti - branza - conserve de carne - iaurt cu fructe - inghetata - lasagna - macaroane cu branza - omleta cu branza - paine integrala - supa-crema - unt de arahide

Verde: (pe saturate)
- andive - ardei - branza de vaci - carne de vita sau pui fara piele - cartofi fierti sau copti - castraveti - ceai verde - ceapa verde - cereale fara unt si fara zahar - conopida -fasole verde - fructe proasptete sau conservate fara zahar - lapte de gresat - legume oua fierte - macaroane - mamaliga - muraturi - paine neagra (Graham) - orez (brun) - peste fara ulei - praz - ridichi - salata verde - spanac - telemea de vaca nesarata - varza

Va recomandam ca, pentru inceput, sa lipiti lista deasupra mesei din bucatarie...

1 comentarii:

exercitii pentru celulita spunea...

Foarte bune trucurile!
Multumesc!

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates