joi, 2 aprilie 2009

Talie de viespe intr-o saptamana


Daca vrei sa slabesti sanatos, pe langa o dieta eficienta si vointa de fier, e nevoie sa-ti schimbi putin si rutina zilnica.Deviza sezonului cald: "Adio, balonare! Bun venit, abdomen plat!". Ai nevoie doar de o dieta echilibrata si de putina miscare.
Mic dejun recomandat:

* 2 felii de paine prajita cu un ou fiert, 50 g de miere sau dulceata si un ceai negru
* o cafea, un bol cu lapte si cereale si un pahar cu suc de fructe proaspete
* o cafea, 50 g de fructe uscate, 2 felii de paine prajita unse cu 20 g unt

LUNI: Ia un mic dejun bun si consistent!

Pranz: salata de linte cu branza degresata, morcovi fierti, o lingurita cu otet si una cu ulei + un compot de ananas (enzimele ajuta la arderea grasimilor si faciliteaza digestia)

Cina: salata verde + 150 g branza de casa + 1 cartof copt

* Obicei bun: Mesteca foarte mult, chiar de 20 de ori inainte sa inghiti. Cand inghiti repede, stomacul munceste mult mai mult, in plus se produc foarte multe gaze.

MARTI: S-a terminat cu haosul alimentar!

Pranz: o budinca din gris, rosii, castraveti, praz, verdeata, un ou si putin ulei + 2 felii de jambon + un mar

Cina: friptura la gratar din 120 g pui + legume gratinate (rosii, vinete, ceapa). Legumele vor aduce senzatia de satietate si digestia se va face rapid.

* Obicei bun: Nu manca in fata televizorului. Acest obicei perturba digestia si vei fi tentata sa mananci foarte repede. Mananca la masa si concentreaza-te doar asupra mancarii.
MIERCURI: Gusta din toate si fa miscare!

Pranz: o farfurie cu paste cu ciuperci si sos de rosii, "stropite" cu cascaval (accentul se pune pe proteinele din cereale si lactate, mult mai bine asimilate si digerate decat cele animale) + 1 iaurt degresat

Cina: o salata din fasole verde, rosii, ton, zeama de lamaie si verdeata + o para

Obicei bun: Pune accentul pe decor. Servirea mesei trebuie sa fie un factor de relaxare si de buna dispozitie. Alege o farfurie frumos colorata si aranjeaza atragator mancarea pe ea.

JOI: Elimina stresul care baloneaza!

Pranz: o salata dintr-o rosie, 6 masline, salata verde, branza cu 20% grasime, zeama de lamaie si o lingurita de ulei + 1 grepfrut

Cina: o supa de legume + 150 g peste la gratar (contine Omega-3, care alunga depresiile si elimina colesterolul) + piure de fasole verde

* Obicei bun: Ca sa mananci incet, pune in farfurie urmatoarea portie dupa ce ai terminat s-o mesteci pe precedenta sau pune jos furculita dupa fiecare 3 imbucaturi.
VINERI: Redeseneaza-ti abdomenul!

Pranz: salata de paste cu pui, rosii, salata verde, ulei si zeama de lamaie + 1 mar copt

Cina: salata verde + 2 oua fierte + iaurt + 2 cuburi de ciocolata neagra (este bogata in flavonoizi, iar organismul este protejat impotriva stresului)

Obicei bun: Cand ti se face foame intre mese, bea un ceai fara zahar, un iaurt sau asculta muzica, vorbeste la telefon. Fa orice ar putea sa-ti distraga atentia de la mancare.

SAMBATA: Arde grasimile, mancand la momentul potrivit!

Pranz: salata de orez salbatic cu legume fierte + o para (contine zahar natural, usor digerabil care aduce buna dispozitie si nu are prea multe calorii; asa ca, daca simti ca nu te saturi, mai poti savura cateva pere)

Cina: supa-crema de legume + salata de vinete cu o rosie

Obicei bun: Pentru a arde usor grasimile, este necesar sa respecti un orar de masa foarte strict. Micul dejun trebuie sa fie intre 7 si 9, pranzul intre 12 si 14, iar cina intre 19 si 20.30.

DUMINICA: Rezultatul merita continuarea dietei.

Pranz: piept de pui la gratar cu legume fierte (praz, morcov, vinete) + o felie de branza slaba

Cina: o frigaruie la gratar din carne de pui, ardei gras si ceapa (carnea de pui alaturi de legume se digera usor si e satioasa) + salata verde.

* Obicei bun: Incearca sa nu vorbesti atunci cand mananci. Chiar daca iei masa in familie sau cu prietenii, discuta intre felurile de mancare sau atunci cand bei cafeaua.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Template by:
Free Blog Templates